Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tren oka

Ugrabite vrijeme za sebe! 5 aktivnosti koje zbog tehnologije danas rješavate znatno brže

Ugrabite vrijeme za sebe
Ugrabite vrijeme za sebe iStock
Aktualno Galerija Ugrabite vrijeme za sebe Ugrabite vrijeme za sebe Foto: iStock Podaci između korisnika mobilne aplikacije i banke zaštićeni su kriptiranom vezom (Foto: Thinkstock) Podaci između korisnika mobilne aplikacije i banke zaštićeni su kriptiranom vezom (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Dokumente možete skenirati i s mobilnom aplikacijom Dokumente možete skenirati i s mobilnom aplikacijom Foto: Getty Sve je nadohvat ruke - tu i sada. Sve je nadohvat ruke - tu i sada. Foto: Getty +0 Danas postoje supercharchable punjači Galerija 1/5 >>
Digitalizirani svijet i tehnološki razvoj omogućili su nam praktičnost i jednostavnost. Priglimo li sve prednosti, ostaje nam više vremena. Ovo je pet aktivnosti koje zbog tehnologije danas rješavamo znatno brže.

 

1. Digitaliziranje dokumenata

Pročitajte i ovo Zaboravnost Savjeti zlata vrijedni 5 svakodnevnih neugodnosti koje možete spriječiti na vrijeme Savjeti za upravljanje budžetom Preživjeti jesen Bez odlaska u minus: Savjeti za upravljanje budžetom kućanstva

Sjećate li se nekih prijašnjih vremena u kojima nam se kosa dizala na glavi u trenutku odlaska do fotokopiraone kako bismo imali dovoljan broj dokumenata? Ili ste u trenutku spoznaje da dokumente morate i skenirati zvali sve poznanike kako bi vam tu jednostavnu radnju obavili u svom uredu? Ta su vremena iza nas zahvaljujući razvoju tehnologije. Na svaki mobitel moguće je instalirati besplatnu aplikaciju za skeniranje. Time štedite i živce i vrijeme. Dostupnost ovakvih tehnologija omogućili su da obaveze rješavamo brže i praktičnije.

2. Plaćanje računa

Odlasci u banku ili poštu kako bi se platio račun za mnoge je također prošlost. Na sve pametne telefone moguće je instalirati bankovnu aplikaciju koja pruža cijeli niz mogućnosti uz visoku razinu sigurnosti. Prema podacima ZABA-e, korisnici putem m-zaba aplikacije najčešće koriste funkciju plaćanja računa fotografiranjem. Plaćanje u nekoliko poteza po zaslonu ekrana jednostavno je bilo da ste u krevetu, tramvaju ili na pauzi od posla. Transkacija je riješena doslovno u nekoliko sekundi i time vam preostaje više vremena koje možete kvalitetnije utrošiti. Ovo je još jedna pogodnost koju nam je omogućio razvoj tehnologije i čim ju jednom isprobamo, nema natrag.

Ugrabite vrijeme za sebe Podaci između korisnika mobilne aplikacije i banke zaštićeni su kriptiranom vezom (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

3. Traženje ključeva

Oni zaboravljivi mogli bi razmisliti o nabavljanju Mu Taga, malog elektronskog uređaja koji putem bluetootha komunicira s pametnim telefonom. Navigira gdje se određeni predmet kojeg tražite nalazi. Zgodno je Mu Tag prikvačiti na privjesak za ključeve koji je jedan od najčešćih predmeta koje gubimo.

4. Superbrzo punjenje mobitela

Prije samo nekoliko godina punjenje mobitela trajalo je satima, a danas postoje supercharchable punjači koji spašavaju nevoljene situacije u čak nekoliko minuta. Ostanete li bez baterije na mobitelu netom prije važnog sastanka još uvijek stignete spasiti situaciju. Pronađete li utičnicu kratko ukopčajte punjač i mobitel i stvar je riješena u nekoliko minuta.

5. Planiranje putovanja

Bezbrojni pozivi, pregledavanje oglasnika, sumnje u istinitost informacija – sve su to aktivnosti koje možemo u potpunosti zaboraviti. Zahvaljujući internetu, servisima za online iznajmljivanje smještaja i planiranje godišnjeg odmora postalo je bezbrižna i jednostavna aktivnost. Dijeljenje informacija između korisnika jedna je od najpoželjnijih dobrobiti virtualnog svijeta. Sve je nadohvat ruke - tu i sada.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene