U Facebook grupi Protiv poreza objavljena je fotografija jelovnika iz jednog hrvatskog restorana koji na prvoj stranici ima napisano koje sve poreze plaća državi.

Galerija +0 Jelovnik restorana (Foto: Screenshot/Facebook grupa Protiv Poreza) )

"PDV i porez na potrošnju uračunat je u cijenu! PDV 25%, porez na potrošnju 3%, porez na dohodak 36%, doprinos za mirovinsko 15%, doprinos za zdravstveno 16,5%, doprinos za Regos 5%.

Vezani članci Ilustracija Dobra vijest za mlade: Vlada diže neoporezivi iznos za uzdržavane osobe Ilustracija Vlasnik restorana nakon sramotne objave: "Malo sam popio, u restoranu je bila grupa pijanih i napornih gostiju... Napisao sam to u afektu"

Dragi gosti, svi porezi su uračunati u cijenu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima", stoji na stranici jelovnika restorana čijem je vlasniku očito dozlogrdilo plaćati golemu količinu nameta.

Poznato je kako je poslovanje u Hrvatskoj izuzetno skupo. Dok Vlada ponavlja kako poduzetnicima rasterećuje davanja, ona su i dalje vrlo visoka, na što se žali i ovaj ugostitelj.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju