U Facebook grupi Protiv poreza objavljena je fotografija jelovnika iz jednog hrvatskog restorana koji na prvoj stranici ima napisano koje sve poreze plaća državi.

Galerija


"PDV i porez na potrošnju uračunat je u cijenu! PDV 25%, porez na potrošnju 3%, porez na dohodak 36%, doprinos za mirovinsko 15%, doprinos za zdravstveno 16,5%, doprinos za Regos 5%.

Vezani članci Racija u restoranu na Trešnjevci Odvjetnik objasnio tko su ljudi koje je policija uhvatila u restoranu: "Je li netko kontrolirao koliko ih je bilo na Tuđmanovu sprovodu?" Racija u zagrebačkom restoranu Dobar tek, ovo je racija! Policija upala u ilegalni restoran, zatekli 34 osobe, vlasnik priveden

Dragi gosti, svi porezi su uračunati u cijenu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima", stoji na stranici jelovnika restorana čijem je vlasniku očito dozlogrdilo plaćati golemu količinu nameta.

Poznato je kako je poslovanje u Hrvatskoj izuzetno skupo. Dok Vlada ponavlja kako poduzetnicima rasterećuje davanja, ona su i dalje vrlo visoka, na što se žali i ovaj ugostitelj.