Jež, kojeg su prije dva dana pred Osnovnom školom Bol u Splitu trojica učenika 7. i 8. razreda te škole mučila, uginuo je u splitskoj veterinarskoj ambulanti Anima, javili su iz te ambulante.

Galerija


Iako se isprva činilo da se ježić oporavlja nakon pružene pomoći, kako veterinarke dr. Tanje Markulin, tako i splitskih volontera, nažalost, uginuo je.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz) Zlostavljači životinja: U Lici ubijeni i ozlijeđeni konji i krave, kod Šibenika otrovani psi, u Istri ubijen mačak Farma, ilustracija (Foto: AFP) Brutalno iživljavanje na farmi: Nadrogirani radnici tek rođenu telad premlaćuju čeličnim šipkama

Životinjica je dobila ime Ježurko, a slučajna prolaznica ježića je odnijela najprije u udrugu Splitske šape čiji su ga volonteri hitno odveli u veterinaru.

“Našoj je volonterki dojavljeno da u blizini jedne škole u Splitu učenici 8. razreda šutaju malenog ježa. Prolaznica je reagirala na očito zlostavljanje nemoćne životinje te je životinju skupila i predala našoj volonterki. Jež je odveden veterinaru gdje mu je pružena pomoć”, kazali su iz udruge i dodali da je životinja bila u stanju šoka i dehidrirana.

Pomogli mu dječaci iz 4. razreda

Ježiću nisu pomogli samo odrasli, već i dvojica dječaka, učenici 4. razreda iste škole koju pohađaju i nasilnici koji su životinju mučili. Kako su ispričali za 24sata, ježa su našli ispred škole prije nastave i pomogli mu da dođe do zelenila. Nakon nastave životinjicu su pronašli stariji učenici koji su ga počeli maltretirati. '' Pola sata nakon što je završila nastava, vratio sam se ispred škole vidjeti kako je jež. Vidio sam trojicu dječaka.

Jedan ga je gazio nogama, a dvojica su navijali. Počeo sam vikati: ‘Što vi to radite?’. Kad su me vidjeli, preskočili su ogradu i pobjegli'', ispričao je 11-godišnjak. Životinju je odnio prijatelju kući gdje im je slučajna prolaznica priskočila u pomoć i preuzela odgovornost da pomogne izmučenoj životnjici.

Volonteri iz udruge Splitske šape na svojoj su stranici napisali kako se često susreću sa zlostavljanjima životinja, no ovaj je slučaj poseban jer su zlostavljači djeca. Istaknuli su koliko su sretni što su dvojica dječaka iz 4. razreda pomogla Ježurku.