Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

u saborskoj proceduri

Udruge nezadovoljne zakonom o osobnoj asistenciji: "Nećemo odustati od borbe za naša zajamčena ljudska prava"

Aktualno Galerija Suzana Rešetar, udruga Sjena Suzana Rešetar, udruga Sjena Foto: DNEVNIK.hr Laura Soče Laura Soče Foto: DNEVNIK.hr Osobe s invaliditetom i udruga Sjena organiziraju prosvjed - 1 Osobe s invaliditetom i udruga Sjena organiziraju prosvjed - 1 Foto: DNEVNIK.hr Osobe s invaliditetom i udruga Sjena organiziraju prosvjed - 2 Osobe s invaliditetom i udruga Sjena organiziraju prosvjed - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Osobe s invaliditetom i udruga Sjena organiziraju prosvjed - 3 Galerija 1/5 >>
Osobe s invaliditetom uz podršku udruge Sjena sastale su se s predstavnicima Ministarstva obitelji i socijalne politike. Razgovarali su o Zakonu o osobnoj asistenciji, koji bi ovaj tjedan trebao ući u saborsku proceduru.

Iz udruge Sjena ne slažu se sa zakonom niti s ishodom sastanka te najavljuju daljnje aktivnosti.

"Sljedeći korak je planiranje prosvjeda, što, nažalost, nije ni nama u interesu jer je to vrlo teško organizirati s obzirom na to da su nam članovi jako bolesni, ali mi nećemo odustati od borbe za zajamčena ljudska prava našoj djeci i našim obiteljima, to je definitivno", rekla je Suzana Rešetar uz udruge Sjena.

Pročitajte i ovo Lucija Balažić Problemi roditelja njegovatelja Majka čije je dijete preminulo lani: "Tjedan nakon smrti djeteta krećeš s traženjem posla. Jako bolno, ne razumiju u kakvoj se situaciji nalazimo"

"Opet smo čuli mnogobrojna obećanja, mnogobrojne spekulacije, od kojih se nadam, ali ovo nadam se pod navodnicima, da će barem jedna od njih biti uvažena", rekla je Laura Soče.

Zakon o osobnoj asistenciji bila je i najvažnija tema na današnjem sastanku vladajuće koalicije, koji je resorni ministar Marin Piletić predstavio partnerima. Tvrdi da se konačno donosi zakonski okvir koji će osobama s invaliditetom te svima oko njih značajno unaprijediti kvalitetu života.

Pročitajte i ovo Provjereno: Kristina Gračaković - 1 TUGA KOJA SE MORA POTISNUTI Pokopala kćer, a dan nakon morala na burzu: "Ni jedna majka nije zaslužila prolaziti tako strašne stvari. U ponedjeljak je bila sahrana, u utorak sam već centar zvala"

"Mi idemo u drugo čitanje, proći ćemo još jednom razgovore sa svom zainteresiranom javnošću i na to naravno da mogu računati i predstavnici udruge", rekao je Piletić i dodao: "Ja ne vidim razloga za ovakav komentar jer informacije koje sam ja povratno dobio nisu naslutile da bi izjava išla u tom smjeru."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene