Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedni pjevaju Tajči, drugi Grašu

Učitelji u štrajku zapjevali premijeru: ''Ne moraš biti bogat i lijep. Plenki, budi dobar i povećaj budžet''

Učitelji Osnovne škole Vežica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr)
Učitelji Osnovne škole Vežica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Učitelji Osnovne škole Vežica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) Učitelji Osnovne škole Vežica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Učitelji Osnovne škole Frana Galovića u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Učitelji dviju hrvatskih osnovnih škola koje su u štrajku na zanimljiv su način hrvatskoj Vladi poslali poruku – pjesmom.

Diljem Hrvatske učitelji nastavljaju štrajk, a od četvrtka im se u općem štrajku pridružuju i fakulteti.

Učitelji riječke Osnovne škole Vežica premijeru Andreju Plenkoviću u međuvremenu su poslali zanimljivu poruku. Premijeru su posvetili svoju obradu pjesme ''Hajde da ludujemo'' poznate hrvatske pjevačice Tajči.

''Ne moraš biti bogat i lijep. Plenki, budi dobar i povećaj budžet. Ne moraš biti ciničan, grub, ako si premijer. Ti si momak za pobjede, dvije prave riječi bit će dovoljne. Šest-jedanaest samo za nas. Hajde, Plenki, slušaj nas! Hajde da štrajkamo još samo danas. Hajde, Plenki, izračunaj za nas. Neka ti pomognu Marić i Vlada, jer to nam pripada'', dio je stihova koje su iz Vežice posvetili premijeru.

Pročitajte i ovo Bećarac učitelja OŠ Darda (Foto: screenshot) ŠTRAJK SE NASTAVLJA Štrajkaši premijeru posvetili - bećarac: "Da te nije 'učo' naučio - Plenkoviću, gdje bi sada bio?"

Učitelji iz Rijeke nisu jedini koji su svoju muku sa štrajkom odlučili opjevati. U tome su im se pridružili u učitelji iz zagrebačke Osnovne škole Frana Galovića. Oni su pak štrajk opjevali obradom Grašine pjesme ''Uvik isti''.

''Štrajkamo svi na listi, i to se neće minjat. Štrajkamo svi na listi, u to se ne smi dirat. Kad budem ima dite, dišpet će isti imat. I ja san ka moj stari, ne dam se, ne dam minjat'', otpjevali su zagrebački učitelji iz taktove harmonike.

Ranije su i iz Osnovne škole Darda premijeru posvetili – bećarac. "Inženjera, pekara, frizera – ničeg nema bez nas učitelja. Štrajk se vrti kao centrifuga – našu Vladu obuzima tuga. Ne plač’ Vlado, srce nam se slama – daj nam pare završit će drama. Da te nije 'učo' naučio – Plenkoviću gdje bi sada bio?" dio je stihova koje su učitelji ispjevali Plenkoviću.

U ponedjeljak su sindikati u prosvjeti objavili u kojim će se županijama štrajkati u utorak. Nastava se neće održavati u tri hrvatske županije: Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene