Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon tragedije

Je li bilo propusta u Hrvatskoj Kostajnici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon strašne tragedije kod Hrvatske Kostajnice u kojoj je policajac usmrtio svoju bivšu suprugu i njezinog prijatelj, ministar Ranko Ostojić odbacuje odgovornost. Policija je, tvrdi, učinila sve što se moglo.

Policajac kojeg su čak i u policiji smatrali dovoljno opasnim da mu oduzmu službeno oružje - sada je u pritvoru. Ministar Ostojić tvrdi da je policija učinila sve što je mogla. 'Policija ga je prijavila za to i on je radi toga osuđen. Nije imao službeno oružje. Prema tome, provjerite tko je odgovoran za zaštitne mjere, a to sigurno nije policija', kazao je Ostojić.

Pročitajte i ovo Ranko Ostojić nije baš zadovoljan Znakovita poruka utjecajnog SDP-ovca: "Vidiš li prijatelju ona tri čobana?" Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

Iz Autonomne kuće tvrde - niste iskoristili sve mogućnosti koje zakon pruža. 'Policija je dužna po zakonu i pravilniku o policiji napraviti pretres stana, pomoćnih objekata i okućnici i potražiti legalno ili ilegalno oružje', kazala je Neva Toelle iz autonomne ženske kuće.

Poruka koja se šalje izuzetno je opasna. 'Otvoren je lov - slobodno ubijajte žene, slobodno tucite žene jer su pod navodnicima vaše, a ako ste još i policijski ili sudski djelatnik onda ćemo vam malo i zažmiriti i pokušati vam pomoći', kazala je Toelle.

>> Ubojica iz Hrvatske Kostajnice ranije bio OSUĐEN zbog obiteljskog nasilja!

Osim supruzi, prijetio je i ubijenom zbog čega protiv njega postoji optužnica. Dvostruki ubojica navodno je i osuđen na godinu dana zatvora zbog obiteljskog nasilja. On je imao problema u obitelji i zbog toga je stegovno odgovarao i bio je suspendiran', kazao je ravnatelj policije Vladimir Dominić

Udruge smatraju da sustav ne čini dovoljno za žrtve i njihovu djecu. 'Imamo situaciju u Petrinji, situaciju u Zagrebu ispred Nazorove, u Sisku, situaciju na Općinskom sudu u Zagrebu', kazala je Toelle. Ostaje zato pitanje zašto mu nije određen pritvor do izvršenja kazne kad za to postoji mogućnost. Posebno jer ovo nije prvi takav slučaj.

DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene