Kraj Hrvatske Kostajnice dogodila se prava obiteljska tragedija - 40-godišnji muškarac upucao je bivšu suprugu i njezinog partnera pred očima djece, doznajemo iz PU sisačko-moslavačke. Policija je uputila sućut obiteljima ubijenih.


Dvostruko ubojstvo u blizini Hrvatske Kostajnice počinjeno je ilegalnim oružjem jer je službeno vatreno oružje oduzeto zaposleniku policije koji je zbog problema u obitelji već stegovno odgovarao, rekao je danas u Zagrebu ravnatelj policije Vladimir Dominić.

Vezani članci Konferencija za medije PU Varaždinske - 1 Policija riješila ubojstvo muškarca nestalog 2018.: "Podignuta prijava protiv 3 počinitelja, za jednim će se raspisati tjeralica" Slovenski policajac, ilustracija Policija objavila detalje stravičnog pokolja kod Ljubljane - Nazvala ih sestra zbog nasilnog brata. Malo kasnije nazvao je brat: "Sve sam ih ubio, naoružan sam"

'U ime Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova izražavam sućut obiteljima ubijenih', izjavio je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić komentirajući dvostruko ubojstvo, koje je počinio 40-godišnji policajac.

'To je tragedija, istraga je još u tijeku, možemo reći kako nije koristio svoje oružje, njemu je ono još ranije oduzeto, jer je već otprije poznat policiji', dodao je Dominić ne precizirajući zbog čega je osumnjičenom za ubojstvo oduzeto oružje.

Podsjetimo, sinoć oko 21 sat na cesti između mjesta Graboštani i Veliko Krčevo, općina Majur, 40-godišnji je muškarac, inače zaposlenik Ravnateljstva policije presreo je osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak. U vozilu su bile i 39-godišnja žena, njegova bivša supruga, njezine dvije kćeri, u dobi od osam i devet godina, te 45-godišnjakov 17-godišnji sin, doznajemo. 

Potom je 40-godišnji policajac iz prtljažnika svog automobila izvadio automatsku pušku, te u drugo vozilo ispalio više hitaca. Od zadobivenih su ozljeda njegova bivša supruga (39) i njezin partner (45) preminuli na mjestu događaja, dok su djeca neozlijeđena.

Osumnjičeni 40-godišnjak je policijski službenik Ravnateljstva policije MUP-a koji je od ranije poznat po obiteljskom nasilju. Naime, često je prijavljivan i sankcioniran zbog toga što je prijetio svojoj bivšoj supruzi.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, on je i pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora upravo zbog obiteljskog nasilja. Nije jasno zbog čega sud nije pozvao na izdržavanje kazne ili mu barem izrekao mjeru zabrane približavanja svojoj supruzi jer joj je u nekoliko navrata prijetio. U policiji kažu da su ga već nekoliko puta kaznili, a navodno se razmišljalo i o uručivanju izvanrednog otkaza.

Očevidom na mjestu događaja rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Siska, a krim-istraga je u tijeku, doznajemo od glasnogovornice Natalije Mezak-Dolenčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook