Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smrtonosne tablete za pobačaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ilegalnom su se tržištu pojavile tablete Mifepreks koje izazivaju rani pobačaj, no ukoliko se koriste bez liječničkog nadzora, mogu biti smrtonosne. Više u video prilogu.

Naša je novinarka razgovarala s jednom od djevojaka koja je posegnula za istim rješenjem i od života napravila pakao. 

Pročitajte i ovo Pravo na pobačaj u Francuskoj - 4 Ispisala povijest "Ovo je povijesni događaj": Tisuće ljudi na ulicama Pariza, prva zemlja na svijetu koja je u svoj ustav unijela pravo na pobačaj Prosvjed za pravo na pobačaj u Francuskoj Čeka se konačna odluka Hoće li pravo na pobačaj po prvi put ući u ustav jedne države? Reformu podržava 85 posto stanovništva

U Europi se mogu koristiti, ali uz najstroži liječnički nadzor, jer mogu biti smrtonosne.

Djevojke abortivnu pilulu nabavljuju preko poznanika jer svoje probleme, kako kažu, žele riješiti u tajnosti. Posljedica je najčešće po život opasna infekcija.

Postoji mogućnost da plod unatoč korištenju pilule preživi te da se i dalje razvija ali uz veliku mogućnost oštećenja i deformacija. Jedna od klinika koje koriste Mifeprekfs ili kako je još zovu RU 486 jest bečka klinika Gynmed.

Naime, pod strogim liječničkim nazorom tijekom 24 sata pacijentice koriste pilule kako bi inducirale pobačaj, a nakon toga obvezna je kiretaža.

Iako liječnici, ginekolozi nerado govore o tome i u hrvatske bolnice dolaze djevojke u izuzetno lošem stanju od posljedica uzimanja pilula. Alarmantna vijest dolazi iz Amerike gdje je zabilježeno više smrtnih slučajeva kao posljedica slobodnog uzimanja Mifepreksa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene