Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se HEP

U Zagrebu odjeknula snažna detonacija: Kran udario u dalekovod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj je Jaruščici došlo do kratkog spoja nakon što je kran udario u dalekovod. Na teren su zbog dima u obližnjoj zgradi izašli vatrogasci.

Zagrebački su vatrogasci u ponedjeljak ujutro dobili dojavu o dimu u zgradi na zagrebačkoj Jaruščici. Dim je nastao nakon što je kran udario u dalekovod i izazvao kratki spoj, kazali su nam iz JVP-a Zagreb. Na teren su izašli vatrogasci s dvojima vatrogasnim kolima.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Kako nam javljaju čitatelji, u trenutku udara krana u dalekovod čula se snažna detonacija.

Iz HEP-a su nam potvrdili da do udara u dalekovod došlo kada se pomoću krana podizao materijal na adresi Jaruščica 9D. ''Djelovanjem sustava relejne zaštite dalekovod je trenutno isključen čime je otklonjen kvar te su spriječene veće štete na imovini kao i potencijalne opasnosti za osobe koje se nalaze u blizini'', odgovorili su iz HEP-a.

Dodaju da je na faznom vodiču dalekovoda Jarun - Botinec 2 vidljivo oštećenje, no ističu da to ne sprječava ponovno uključenje dalekovoda u pogon.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene