Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 kilograma

Policija objavila detalje akcije: U Vukovaru zaplijenili marihuanu vrijednu 250.000 kuna

U Vukovaru policija zaplijenila 15 kilograma marihuane (Foto: MUP)
U Vukovaru policija zaplijenila 15 kilograma marihuane (Foto: MUP) MUP
Aktualno Galerija U Vukovaru policija zaplijenila 15 kilograma marihuane (Foto: MUP) U Vukovaru policija zaplijenila 15 kilograma marihuane (Foto: MUP) Foto: MUP +0 U Vukovaru policija zaplijenila 15 kilograma marihuane (Foto: MUP) Galerija 1/2 >>
U opsežnoj kriminalističkoj istrazi policija je u Vukovaru zaplijenila više od 15 kilograma marihuane, vrijedne oko 250.000 kuna, i privela 28-godišnjeg dilera koji je drogu namjeravao prodati u Vukovaru i Vinkovcima, izvijestio je u srijedu zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić.

"Ulična redukcija droga je prioritet i provodi se u svim gradovima pod nadležnosti Policijske uprave", naglasio je Lovrić te izrazio zadovoljstvo radom policijskih službenika koji su uspjeli prekinuti jedan lanac snabdijevanja drogom.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli

Prema riječima voditelja Odjela kriminaliteta droga Krešimira Hunjeta, pojačanim policijskim aktivnostima došlo se do spoznaja o objektu u Vukovaru te je u koordinaciji s djelatnicima policijske postaje Vukovar postavljena zasjeda.

"U objekt pod policijskim nadzorom 28-godišnji Vukovarac došao je 16. travnja oko 20 sati te pokušao uzeti manju količinu marihuane radi daljnje preprodaje. Kada je uočio policiju, pokušao je pobjeći, no sustignut je i uz sredstva prisile uhićen i priveden u policiju", rekao je Hunjet te dodao da su pretragom nadzirane kuće otkrivene dvije torbe s 14 paketa marihuane ukupne težine 15,130 grama.

U sklopu iste akcije pretražene su još tri kuće i jedno vozilo, rekao je Hunjet te istaknuo da je u utorak u večernjim satima 28-godišnji Vukovarac predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Riječ je o osobi od ranije poznatoj policiji, no ne po kaznenim djelima za koja će se sada teretiti.

Prema Hunjetovim riječima, zaplijenjena marihuana visoke je kvalitete, odnosno riječ je o cvjetnim vrhovima, pa bi se njezina vrijednost od 250.000 kuna uličnom prodajom popela i na dvostruko veći iznos. Najvjerojatnije je proizvedena na području Albanije ili Kosova, koji slove kao najjači proizvođači marihuane.

Prema policijskim podacima, ovo je najveća ovogodišnja zapljena marihuane u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prošle godine na tom području u četiri veće policijske akcije zaplijenjena su ukupno 163 kilograma marihuane. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene