Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremili i "slatki paket"

Aktivisti otkrili kakav performans pripremaju na suđenju Bandiću: "Znat će se da smo unutra, budite sigurni"

Gordana Pasanec
Gordana Pasanec DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Bandić Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr +0 Gordana Pasanec Galerija 1/2 >>
U sudnicu u srijedu dolazi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i to zbog optužnice koju je USKOK doradio, a odnosi se na zloporabu položaja sa zbrinjavanjem gradskog otpada. U sudnicu bi mu prvi put mogli doći i neki aktivisti i članovi brojnih udruga.

Milan Bandić morat će doći u sudnicu koju je više od godinu dana izbjegavao. ''Kao građanin i kao gradonačelnik se uvijek odazovem kad trebam biti na sudu'', kaže Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRAVOSUDNA TRAKAVICA Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac" Slika nije dostupna Utvrdio vještak Slobodan Ljubičić neće svjedočiti u aferi Agram, utvrđeno da je trajno nesposoban

Nastavlja se suđenje u megaaferi Agram, a Bandić će se morati očitovati o optužnici koju je USKOK naknadno doradio. Zbog sumnji u zlouporabe sa zbrinjavanjem gradskog otpada, na optuženičku će klupu sjesti s Petrom Pripuzom.

Baš u trenutku kada opet mora u sudnicu, Bandiću je na Facebooku pismo napisao redatelj Dario Juričan. U svom stilu, voljenom vođi poručio je neka ne da da od njega rade kriminalca. ''Stavit će te u prvi red, prvog u liniju, ti si, kaže Uskok, il capo di tutti i capi! Nije to mala stvar, da je krimos biti lako bio bi to sva'ko'', napisao je, između ostalog, Juričan Bandiću.

Građani mu nose paket za odlazak u Remetinec

A na sudu će Bandića dočekati i predstavnici građanske inicijative ''Zagreb te zove'', nezadovoljni načinom na koji Bandić upravlja gradom već dva desetljeća. Jedna od čelnica inicijative, Gordana Pasanec iz udruge Siget, kazala je da su svoj dolazak na suđenje već najavili.

''Nemamo pravo na bilo kakve izjave, s obzirom na to da nismo stranke u postupku, ali znat će se da smo unutra, budite sigurni. Bit će neki performans sa znakovima koji su dozvoljeni. Bit ćemo pristojni tako da nam se i drugi puta dopusti ulazak u sudnicu'', otkrila je Gordana Pasanec.

''Pripremili smo mu jedan divan, slatki paket za odlazak u Remetinec, da vidi kako građani misle na njega. Tu je četkica za zube, malo toalet papira, sapun i simpatični ručnik da ga opremimo put juga'', poručila je Pasanec.

Kaže da će se, ako dođu svi oni koji su najavili svoj dolazak, ispred suda okupiti oko 300 ljudi.''Apeliram na sve one koji žele sutra dati svoju podršku da dođu s transparentima koji nikoga ne vrijeđaju po regionalnoj pripadnosti ili porijeklu. Dakle, Milan Bandić je zao čovjek i prozivamo njega, zbog njega smo ovdje, njegove bahatosti i nepotizma i neka se transparenti na to odnose'', poručila je Pasanec.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene