Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVOSUDNA TRAKAVICA

Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem Dragana Đukanovića, koji je kazao da tvrtka Bramgrad njegovoj tvrtki Premier nije isplatila posao parcelacije i izvlaštenja, na Županijskom sudu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suoptuženicima u aferi Agram.

''Poslali smo ponudu za oba posla, ali za te poslove nikad nismo dobili novac. Izvlaštenje nije obavljeno jer su izbili prosvjedi'', rekao je Dragan Đukanović, koji je na nastavku suđenja Milanu Bandiću i suoptuženicima za aferu Agram svjedočio o okolnosti sporne zamjene zemljišta na Peščenici u vlasništvu Bramgrada s gradskim zemljištem u Trnju, čime je Grad Zagreb oštećen za najmanje 12 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Đukanović je dodao kako nema saznanja da je neka druga tvrtka obavila posao parcelacije i izvlaštenja.

Odvjetnica Laura Valković, braniteljica bivšeg predsjednika KK-a Cibona i bliskog Bandićeva suradnika Zdenka Antunovića, zatražila je od sutkinje Rahele Valentić da ne održi iduću raspravu zakazanu za 7. prosinca zbog nemogućnosti održavanja epidemioloških mjera sukladno preporukama. O prigovoru braniteljice sud će odlučivati naknadno.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane za zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada prošle godine.

Bandić i njegovi suoptuženici od početka odbacuju krivnju, osim Ante Dodiga i Dragutina Kosića koji je nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom također sporazumno osuđen na uvjetnu kaznu.

Krajem ožujka 2019. optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene