Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje dubrovačkome gradonačelniku Andri Vlahušiću i njegovu koalicijskom partneru, nezavisnome gradskom vijećniku Peri Vićanu, koje se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na to djelo u aferi 'Šipan', počet će u ponedjeljak, 20. veljače na Županijskome sudu u Splitu, doznaje se danas na tom sudu.


Optužno vijeće Županijskoga suda u Splitu krajem studenoga 2011. potvrdilo je optužnicu protiv Vlahušića i Vićana koju je USKOK protiv njih podignuo u srpnju 2011.

USKOK je Vlahušića optužio za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki 'Dubrovačkom primorje' Pere Vićana, protiv kojega je optužnica podignuta zbog poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

USKOK Vlahušića tereti da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio Gradski statut te da je Vićanu, čije je hotelsko društvo 'Dubrovačko primorje' zapalo u financijske teškoće, bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna. (Hina)

Vezani članci Donald Trump Počelo povijesno suđenje Donaldu Trumpu u Senatu, tužitelj prikazao videosnimku nasilnog upada u Kongres Logor smrti Stutthof Štićenica doma za starije (95) optužena za nacističke zločine, a sudi joj - sud za maloljetnike