Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tereti ga se zloporabu položaja

U ponedjeljak počinje suđenje Andri Vlahušiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje dubrovačkome gradonačelniku Andri Vlahušiću i njegovu koalicijskom partneru, nezavisnome gradskom vijećniku Peri Vićanu, koje se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na to djelo u aferi 'Šipan', počet će u ponedjeljak, 20. veljače na Županijskome sudu u Splitu, doznaje se danas na tom sudu.

Optužno vijeće Županijskoga suda u Splitu krajem studenoga 2011. potvrdilo je optužnicu protiv Vlahušića i Vićana koju je USKOK protiv njih podignuo u srpnju 2011.

USKOK je Vlahušića optužio za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki 'Dubrovačkom primorje' Pere Vićana, protiv kojega je optužnica podignuta zbog poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

USKOK Vlahušića tereti da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio Gradski statut te da je Vićanu, čije je hotelsko društvo 'Dubrovačko primorje' zapalo u financijske teškoće, bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene