Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

B. G., čovjek koji je uhićen zbog prijetnji Milanu Bandiću i kod kojeg je policija pronašla cijeli arsenal oružja, poprilično je neoprezan čovjek.


Osim što je pismo u kojem traži da Bandić u roku od dva tjedna na posao vrati njegovu prijateljicu potpisao imenom i prezimenom, gradonačelniku je poslao i svoju fotografiju.

Vezani članci Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Nasilnik u Kaštelima sjekirom krenuo na policiju, svladala ga interventna: Prevezen na psihijatriju Slika nije dostupna Bandić novinarima nije htio govoriti o prijetećem pismu

'Slikao se u vojnoj odori i priložio tu sliku pismu', rekao je Večernjem listu izvor blizak Bandiću. U samom pismu, tvrdi izvor, nije bilo prijetnji, nego ga je Bandić odlučio prijaviti nakon tri telefonska poziva. Iako je ustvrdio da se ne boji prijetnji rekavši: 'Oni koji misle ozbiljno ne prijete', Bandić ga je ipak prijavio policiji. Upravo u tim telefonskim pozivima najvjerojatnije leži razlog zbog kojeg se gradonačelnik preplašio i alarmirao policiju. Bandić se naime ne javlja na nepoznate telefonske brojeve, što najvjerojatnije znači da je čovjeka koji je prijetio otprije poznavao.

Uhićenog B.G., navodno ratnog vojnog invalida, kojega neki zovu General, znanci opisuju kao kršnog, ćelavog muškarca koji priča lovačke priče, bavi se mutnim poslovima, a na kavu zna odlaziti u maskirnom odijelu. Njegov vozni park je zavidan, donedavno mu je ispred kuće bio parkiran i jaguar, piše Večernji list. Prije otprilike pet godina kupio je vikendicu u šumi na Markuševečkoj Trnavi i zemljište na Kozjaku, gdje si je uredio garsonijeru. Susjedi su ga nekoliko puta prijavljivali policiji zbog prijetnji ubojstvom, a zadnja prijava, kad je prijetnji bilo prisutan i 8-godišnjak, bila je prije dva tjedna. S obzirom na to da na Kozjaku bespravno i nestručno izvodi radove i time potkopava susjednu kuću, stanari ga redovito prijavljuju i Gradu koji, dodaje, sve pritužbe ignorira. Zbog opasnosti ponavljanja djela određen mu je pritvor od mjesec dana.