Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirane mjere zaštite

Vodostaj dosegao magičnu brojku, župan upozorio: "To je nebranjeno područje, ne odlazite tamo!"

Aktualno Galerija Tin Kovačić - 1 Tin Kovačić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić - 2 Tin Kovačić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić - 3 Tin Kovačić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tin Kovačić - 4 Galerija 1/4 >>
U Osijeku su zbog visokih vodostaja aktivirane mjere zaštite od poplava.

U Osijeku su aktivirane mjere od poplava nakon što je vodostaj Drave prešao +350 centimetara.

"Drava je došla do magične brojke od 370 centimetara, kada se počinje prelijevati na lijevu obalu, što se upravo događa. Mi se nalazimo na osječkoj šetnici koja će još danas biti suha, a sutra neće. Iz Hrvatskih voda rekli da će vodostaj rasti", s terena je izvijestio reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Pročitajte i ovo PR Oglas Od vulkanske erupcije do čipkarske prijestolnice Europe

Probleme stvara i Dunav, zbog čijeg je vodostaja poplavljeno naselje Zeleni otok.

"Tamo nema obrane od poplava pa su stradale vikendice i kuće, a govori se da će vodostaj još neko vrijeme rasti. Što se tiče Drave, naselje Karašica je u sličnoj situaciji kao Zeleni otok. Nedostaje oko pola metra da voda dođe do kuća. Postavljene su barijere i ljudi nadaju se da će izdržati", objasnio je reporter.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica i Ivo Josipović, arhiva "Ne sviđa mi se ovo" Je li bivši predsjednik lansirao Bartulicu? "Prije nije bio ovakav..."

Župan pozvao građane na oprez

Da će Drava i Dunav još rasti, potvrdio je to i župan osječko baranjski Mato Lukić u Dnevniku Nove TV. Reporteru Kovačiću rekao je kako se očekuje još dodatnih 30 centimetara.

"Ostat će u redovnim mjerama obrane od poplave, ali ovaj dio šetnice će sura sigurno biti pod vodom i stoga treba biti oprezan", upozorio je župan.

Potvrdio je da su službe još od subote na terenu. "Obilaze nasipe, bilo je kritičnih točaka na Miholjcu, Karašici i dijelu pritoka rijeci Dravi i dio toga je saniran".

Upozorio je građane i na stanje na Zelenom otoku na Dunavu. "Zeleni otok je nebranjeno područje i građani su upozoreni da ne odlaze tamo, iako su neki otišli i tamo čekaju povlačenje vode. Treba pripaziti i na Dravi jer je voda jako snažna. Moramo upozoriti naše sugrađane da ja razumijem dobre fotke i dobre selfije, ali Drava zna biti jako opasna", kazao je župan Lukić.

Razgovor pogledajte u videoprilogu. 
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene