Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivana gužva

U Istru ušlo više od 148 tisuća gostiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana, od petka do danas u podne u Hrvatsku je ušlo ukupno 148.864 putnika, od kojih je 137.429 inozemnih gostiju, izvijestila je poslijepodne istarska policija.

U istome je razdoblju Hrvatsku preko tih graničnih prijelaza napustilo 99.845 putnika, od kojih 89.927 inozemnih turista. Prvi srpanjski vikend donio je tako uobičajenu i za turističke djelatnike priželjkivanu gužvu na graničnim prijelazima u Istri. Najprometnije na istarskim graničnim prijelazima bilo je jučer kada je u Istru ušlo više od 72 tisuća putnika.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Slika nije dostupna Odlični turistički rezultati Rovinj i Dubrovnik imali su najviše noćenja u 2014. godini

>> Pojačan promet na autocestama i graničnim prijelazima

Tijekom današnjeg dana pojačan ulazak osobnih vozila bio je na graničnim prijelazima Plovanija i Kaštelu u oba smjera, a na istarskom ipsilonu zabilježena je kolona vozila od jedan i pol kilometra. Unatoč tomu, prema podacima policije većih zastoja nije bilo. U pulsku zračnu luku jučer je sletjelo i odletjelo trideset zrakoplova koji su dovezli 4.800 putnika te odvezli njih 4.700. Kao i ranije vikende, pola od ukupnog broja aviona koji su sletjeli i odletjeli iz Pule bili su oni koji voze turiste iz Rusije. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene