Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ poslala je upit Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva u vezi dodjele financijske podrške organizacijama civilnog društva s obzirom na to da je, pišu u priopćenju, omogućila prvi referendum na kojem su građani imali prilike reći kako žele urediti društvo te da aktivnosti U ime obitelji „unaprjeđuju demokratske institucije društva“.


Priopćenje donosimo u cijelosti:

Vezani članci Slika nije dostupna Željka Markić protiv odluke da istospolni parovi mogu biti udomitelji: ''Sud ignorira volju građana izrečenu na referendumu'' Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Ustavni sud odbio žalbu udruge U ime obitelji, u DIP-u zadovoljni: "Sud je potvrdio sve navode koje smo iznijeli"

„U ime obitelji“ dosad nije dobila nikakvu stručnu ni financijsku pomoć od Nacionalne zaklade pa je stoga zanima po kojim su kriterijima dodjeljivana sredstva za kampanju protiv braka, kolika su sredstva na raspolaganju za jednokratnu podršku ad hoc inicijativama na nacionalnoj razini i kako se Inicijativa može prijaviti za dodjelu ad hoc sredstava, poput onih dodijeljenih kampanji „protiv“ referenduma.

Da podsjetimo, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva financirana iz državnog proračuna donirala je 45 000 kuna – novca poreznih obveznika za kampanju koja se vodila protiv prvog referenduma koji su pokrenuli i omogućili građani, iz čega proizlazi da je država financirala kampanju protiv svojih građana.

Europski rabinski centar pružio podršku inicijativi 'U ime obitelji'

Na internetskoj stranici Zaklade vidljivo je da ju je osnovao Hrvatski sabor 2003. godine s osnovnom svrhom promicanja i razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj (NN 173/03). Da bi to ostvarila, sa svojih 15 zaposlenika u 2012., Zaklada pruža „stručnu i financijsku potporu programima koji potiču održivost neprofitnog sektora, međusektorsku suradnju, građanske inicijative, filantropiju, volonterstvo te unaprjeđuju demokratske institucije društva“.

Njezinu je upravu imenovala Vlada Republike Hrvatske, a financira se iz sredstava državnoga proračuna, osiguranih na posebnoj poziciji Ureda za udruge, iz dijela prihoda od igara na sreću i nagradnih igara, te od osnovne imovine, donacija i ostalih prihoda. U 2012. godini ostvarili su ukupne prihode od 56 milijuna kuna, od čega je 46 milijuna kuna bilo iz dijela prihoda od igara na sreću", stoji u priopćenju.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju