Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škuribando Fureštić

U Čavlima je obješen pa skinut – strani radnik: "Treba maškare pustiti da budu maškare. I Mesić je visio"

Aktualno Galerija Incident u Čavlima - 1 Incident u Čavlima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Incident u Čavlima - 2 Incident u Čavlima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Incident u Čavlima - 3 Incident u Čavlima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Incident u Čavlima - 4 Galerija 1/4 >>
U Čavlima je obješen pa skinut – strani radnik. Obješenom pustu s likom migranta na teret se stavlja napad na maloljetnu osobu, kažu iz općine.

Škuribando Fureštić karnevalski je krivac u općini Čavle. Ove godine objesili su lutku migranta. Indijca, s turbanom na glavi. Ili, kako ga u Čavlima opisuju, lutka je to stranog radnika.

"Pa nije baš lijepo, po mom mišljenju, mogli su nešto drugo izmisliti", smatra Darko.

"Pa nije u redu. Ja ne bih tako, ne znam. Mještani nisu baš tako, da su tako… zatupljeni, je l' tako", slaže se Olga.

Drugi pak kažu da je sve dio karnevalskog folklora i običaja, i da je to vrijeme kada je sve dopušteno.

Pročitajte i ovo Razgovori u Vladi - 1 U Banskim dvorima Završeni razgovori s kandidatima za šefa DORH-a: "Imam više znanja nego svi pojedinačno"

"Mislim da bi trebalo maškare pustiti da budu maškare. Ako su mogli stavljati čini mi se Mesića, pa je visio, pa i Kolinda, tako da je to povezano s tim", kaže Stanislav.

"Toliko sad napadaju Čavljane radi toga, ne kužim. Nikakvo zlo nije se htjelo time ni reći, uvijek je nešto što je na udaru, o čemu se najviše govori i što se najviše i stavlja", dodaje Drago.

Ovome obješenom stranom radniku na teret se stavlja napad na maloljetnu osobu, kažu iz općine.

"Ma kakav linč, znači se čitala optužnica, škuribando je škura ulica u kojoj su dečka pokušali, samo to je bilo", objasnila je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle.

Incident je to koji nikad nije, kažu, dobio završetak, pa je na ovaj način iskazana ljutnja. Pust je nakon nekoliko dana i skinut.

Pročitajte i ovo Severinin slučaj - 1 skrbništvo vraćeno Popoviću Severinina odvjetnica za Dnevnik Nove TV: "Nije bilo razloga za ukidanje presude"

"Mislim da je ovdje riječ više o glupom ishitrenom činu nego da je bilo nekakve zle namjere. Nema veze s migrantima, nema veze sa stranim radnicima. Riječ je isključivo o pokušaju otmice", dodala je Cvitan Polić.

Pročitajte i ovo Screenshot Uz maksimirsku šumu VIDEO Dio Zagreba guši se u smradu, djeca ne izlaze van, građani zabrinuti: "Ne znamo ni što je zapravo tamo"

Iz policije pak kažu da ta otmica nije ni utvrđena.

Iz udruge Čavjanske maškare, kaže novinarka Dnevnika Nove TV Lina Dollar, u srijedu nisu željeli davati izjave. Kažu, sve će objasniti idući dan, kada će ponovno na stup srama vratiti i pusta.

No pitanje je - hoće li to biti Škuribando Fureštić strani radnik ili netko drugi.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene