Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skrbništvo vraćeno Popoviću

Severinina odvjetnica za Dnevnik Nove TV: "Nije bilo razloga za ukidanje presude"

Aktualno Galerija Severinin slučaj - 1 Severinin slučaj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Severinin slučaj - 2 Severinin slučaj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Severinin slučaj - 3 Severinin slučaj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Severinin slučaj - 4 Severinin slučaj - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Severinin slučaj - 5 Galerija 1/5 >>
Sina Severine Vučković i Milana Popovića Vrhovni sud vraća na skrbništvo ocu, a sve zbog proceduralnih pogrešaka na drugostupanjskom Županijskom sudu u Splitu.

Županijski sud u Splitu još 2021. godine donio je odluku o zajedničkom skrbništvu, no kako tvrdi Vrhovni sud, ondje nisu bili saslušani svi vještaci koje je Milan Popović kao stranka u postupku predložio.

Popović se sada može pozvati na odluku Općinskog suda u Zagrebu, koji je 2019. godine skrbništvo dodijelio njemu.

"Čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještak usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredaba parničnog postupka", objasnio je Vrhovni sud.

Pročitajte i ovo Marin Piletić Sindikati nezadovoljni Piletić o koeficijentima: "Bilo bi loše da se ova reforma svede na licitiranje"

Dnevnik Nove TV dobio je i odgovor odvjetnice Severine Vučković, Jasminke Biloš.

"Smatrala sam i smatram da nije bilo razloga za ukidanje presude i da pravna praksa na kojoj se temeljila revizija nije usporediva s ovom vrstom slučaja.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini - 5 (ne)normalna retorika i neodgovorni jezici? Rat kao narativ: Trebamo li se bojati sveopćeg ratnog kaosa i kome je u interesu da sviraju ratne trube?

Postoji odluka Ustavnog suda gdje u identičnoj pravnoj situaciji sud nije našao povredu temeljnih ljudskih prava zato što vještake, koji nakon pisanog mišljenja nisu pristupili na ročište nije ponovno pozvao, već je odustao od njihova saslušanja", objasnila je Biloš.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene