Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za prostituciju

Tužiteljstvo: Župan Ževrnja plaćao je za seks 6.000 kuna! Optuženi: To nije istina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Jurišić priznao je dio optužnice koja ga tereti za organiziranje lanca prostitucije i odbacio tvrdnje da mu je splitski župan Zlatko Ževrnja (HDZ) plaćao šest tisuća kuna za usluge njegovih djevojaka.

Modni agent Ivica Jurišić u utorak je na splitskom Općinskom sudu priznao dio optužnice koja ga tereti za organiziranje lanca prostitucije, no odbacio je tvrdnje tužiteljstva da mu je jedan od klijenata bio i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.

Pročitajte i ovo Biden će poštovati presudu Ilegalno posjedovanje oružja Joe Biden nakon presude svome sinu Hunteru: "Podržavam ga, ali poštivat ću odluku porote" Tuča na Čiovu kad će ljeto? FOTO/VIDEO Nevrijeme u Dalmaciji: Na Čiovu tuča veličine oraha, u Splitu bujice

Čitajući optužnicu zamjenik općinskog državnog odvjetništva spomenuo je i slučaj župana Ževrnje koji je u ljeto i jesen 2010. navodno dva puta koristio usluge Jurišićevih djevojaka i svaki put za to platio po šest tisuća kuna.

HDZ-ovac iz Dubrovnika podvodio djevojku stranci?

Tužiteljstvo tvrdi da je modni agent od toga uzimao po 600 kuna, no on taj dio optužnice poriče.

Jurišić kojega se tereti da je organizirao skupinu s pet djevojaka optuženičku klupu dijeli s članom nadzornog odbora dubrovačkog HDZ-a Mariom Šačićem, koji mu je navodno pomagao u nedjelu.

Prvog dana suđenja Jurišić je pred vijećem sutkinje Tee Budimlić priznao ostala četiri slučaja navedena u optužnici, a od suda je zatražio odvjetnika po službenoj dužnosti jer tvrdi da je ostao bez novca te da je bivšem odvjetniku otkazao punomoć.

Suđenje se nastavlja 25. veljače, no radi zaštite djevojaka biti će zatvoreno za javnost.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene