Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema solidarnosti

Tuže Hrvatske šume zbog neisplate božićnica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici Hrvatskih šuma nisu dobili božićnice pa će tužiti poslodavca, što bi, dobiju li spor, za državno poduzeće Hrvatske šume moglo značiti i desetak milijuna neplaniranih troškova. Uprava poduzeća nema komentara.

Ministar Jakovina, inače i predsjednik Skupštine Hrvatskih šuma, kaže da su očekivali više razumijevanja od šumarskih sindikata, pogotovo kad su se sindikati državnih službi božićnica i drugih materijalnih prava odrekli.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Slika nije dostupna Traže isplatu božićnice Jakovina napao sindikat Hrvatskih šuma: 'Socijalno su neosjetljivi!'

'Odgovornost za vođenje Hrvatskih šuma leži na Upravi ali se ne može reći da nismo zainteresirani kao Skupština Hrvatskih šuma. Odradit ćemo kroz tjedan jedan sastanak s upravom i pokušati pronaći rješenje', kazao je Ministar Jakovina.

>>
Jakovina: Novi zakon stavlja u funkciju nekorišteno poljoprivredno zemljište

Nezavisni hrvatski sindikati djelatnicima Hrvatskih šuma omogućili su besplatnog odvjetnika, kao i djelatnicima FINE, Hrvatskih pošta i Hrvatske poštanske banke koji će također, čini se, tužiti svoje tvrtke.

'Na sve smo spremni u cilju očuvanja radnih mjesta, ali smanjivanje materijalnih prava i otpuštanja - to ne možemo prihvatiti', kazao je Željko Kalauz, predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene