Američki predsjednik Donald Trump nagovijestio je u srijedu kako bi naoružavanje nastavnika moglo pomoći da se spriječe masakri poput prošlotjedne masovne pucnjave u srednjoj školi na Floridi.

Galerija


Donald Trump je izrazio potporu toj ideji tijekom emotivnog susreta u Bijeloj kući s učenicima koji su preživjeli pucnjavu i jednog roditelja čije dijete nije.

Vezani članci Policijski tim Prevencija spaja Poznati bend i policija u akciji protiv oružja, ali i vrlo opasnog trenda kod mladih: ''Iz imidža uzimaju pištolje u ruke.'' Otkrili koje izgovore najčešće čuju Melania Trump, Donald Trump Zbog posljednjih objava na Twitteru Melanije Trump više nitko ne vjeruje da voli svog supruga

"Ako biste imali nastavnika koji je vičan vatrenom oružju, to bi moglo okončati napad vrlo brzo", rekao je Trump, priznajući da je ideja sporna.

Sjedio je usred polukruga u državnoj blagovaonici Bijele kuće napeto slušajući dok su učenici plakali i pozivali na promjene. Obećao je poduzeti mjere da se poboljšaju provjere onih koji kupuju vatreno oružje.

Na sastanku je bilo šest učenika iz srednje škole Marjory Stoneman Douglas iz Parklanda na Floridi u kojoj je naoružani muškarac ubio 17 učenika i nastavnika 14. veljače poluautomatskom puškom AR-15 u drugom napadu po broju ubijenih u nekoj američkoj javnoj školi.

"Ne razumijem zašto još uvijek mogu ući u prodavaonicu i kupiti ratno oružje, jednu AR", rekao je Sam Zeif (18) jecajući.

"Molim vas, molim vas ne dozvolimo da se ovo ikad više dogodi", rekao je Zeif.

Andrew Pollack, čija je kći Meadow Pollack (18) ubijena je viknuo: "Trebala je biti jedna školska pucnjava i mi smo to trebali riješiti. Bijesan sam jer moju kći, neću je ponovno vidjeti".

Trump je rekao kako će njegova administracija istaknuti provjere i duševno zdravlje onih koji kupuju vatreno oružje u nastojanju da se škole učine sigurnijim.

"Bit ćemo vrlo čvrsti u provjerama, jačamo provjere, i stavljamo snažan naglasak na mentalno zdravlje", rekao je Trump.

"Neće biti samo puka priča kao što je bilo u prošlosti", rekao je.

Trumpova potpora bilo kakvom postrožavanju zakona o vatrenom oružju značit će promjenu za tog republikanca kojega je Nacionalna udruga vatrenog oružja podržala tijekom predsjedničke kampanje 2016.(Hina)