Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HSLS-ovac Jadranko Mijalić, bivši član Uprave Hrvatske pošte, trošio je državni novac na 'slobodne aktivnosti'.


HSLS-ovac je na poslovnim putovanjima 'brinuo' o vlastitim potrebama. Tako je 2. i 3. veljače 2006., dok je boravio u bečkom hotelu 'Renaissance Penta Vienna' hotelski račun platio 165 eura, prenosi Slobodna Dalmacija. Od toga je oko 100 eura platio boravak u hotelu, a 52,5 eura gledanje posebnih televizijskih programa (Pay Tv). Taj program gosti plaćaju kako bi gledali akcijske i pornofilmove, te komedije.

Vezani članci Životinjski filmovi Kultni filmovi dobili remake, kako vam se sviđaju nove verzije postera? Negativci KVIZ: Možete li prepoznati svih 20 filmova prema negativcima?

Račun za gledanje navedenih vrsta filmova uredno je predan računovodstvu HP-a. To nije bio jedini slučaj. Na poslovnom putovanju u u Bruxellesu, u hotelu 'Crowne plaza' u noći sa 2. na 3. listopad 2007., Mijaliću su usluge plaćenih TV programa naplaćene 14,50 eura.  'Nažalost, spomenute usluge su plaćene na račun naše tvrtke. Apsolutno je neprihvatljivo takvo ponašanje te trošenje novca Hrvatske pošte na taj način. Gospodin Mijalić je bio vlasnik službene kartice HP-a, koju je koristio na doista različite, nama u potpunosti neprihvatljive načine,' reakcija je Višeslava Majića, izvršnog direktora Ureda za korporativne komunikacije HP-a.

'Kad se izguštirate pričom o mome gledanju pornića, nazovite me da vam dam dokumentaciju kako je nova uprava pošte potrošila sto milijuna kuna za nabavu vozila u namještenom natječaju 'Auto kući Zubak'. E, kada to objavite, onda možemo razgovarati o mojim pornićima koliko god hoćete,' rekao je Mijalić.