Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Uskok-a

Trojac muljao s nekretninama: Izradili svu dokumentaciju, rješenja i snimke zgrade koja uopće nije postojala

Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Mehkek/Cropix
Zagrebačka policija je u suradnji s USKOK-om dovršila kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjom ženskom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Istom su istragom obuhvaćeni i 34-godišnjak i 41-godišnjak, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Protiv trojca je podignuta kaznena prijava i predani su pritvorskom nadzorniku.

Kako je priopćeno iz USKOK-a i policije, sumnja se da je 68-godišnjakinja izdala rješenje o izvedenom stanju i time ozakonila nezakonito izgrađenu stambeno-poslovnu zgradu. Pojasnili su i detalje ove zapetljane muljaže.

Kako se navodi, 34-godišnjak je zatražio od 41-godišnjaka da mu ishodi rješenje o izvedenom stanju za nepostojeću zgradu na području Maksimira. Zgradu je namjeravao sagraditi bez građevinske dozvole te mu je, u svrhu ishođenja rješenja od 68-godišnjakinje, bila potrebna i arhitektonska snimka za nepostojeću zgradu. 41-godišnjak je pristao ispuniti njegove zahtjeve, iako su oboje bili svjesni da zgrada nije niti izgrađena.

Pročitajte i ovo Ljubo Pavasović Visković Gost Dnevnika Nove TV Pavasović Visković o ostavci Marušić: "Ovo je javno pranje prljavog veša. Bojim se da je ovo što se sada događa posijano na toj tiskovnoj konferenciji"

Na arhitektonskoj snimci 41-godišnjak je neistinito naveo da se na katastarskoj čestici nalazi dovršena stambeno-poslovna zgrada koja se sastoji od sedam stambenih jedinica i dva poslovna prostora građevinske površine 556,31 m2 te je zatražio od ovlaštenog arhitekta da mu potpiše tu arhitektonsku snimku, što je ovaj i učinio.

Pročitajte i ovo Ostavka šefice USKOK-a - 3 Nešto ne štima Detalji ostavke šefice USKOK-a: Otkriveno zašto Marušić nije obavijestila DORH o slučaju službenog vozača

Od osumnjičene 68-godišnjakinje zatim je zatražio rješenje o izvedenom stanju za nepostojeću zgradu, na što je ona i pristala, iako je bila svjesna da zgrada još nije izgrađena. Time je ne samo ozakonila nepostojeću stambeno-poslovnu zgradu i neistinito navela da je ona izgrađena, već je i pribavila korist investitoru i vlasnicima nekretnine.

Pročitajte i ovo Ante Nobilo, odvjetnik Zatražila razrješenje Odlazak Vanje Marušić s čela USKOK-a iznenadio struku, reagirala i oporba: "Naravno da su svi pomislili da je razlog neke principijelne prirode"

Prema nalogu Županijskog suda u Zagrebu, izvršena je pretraga osoba, vozila, stanova i poslovnih prostora osumnjičenih na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave virovitičko-podravske.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i kriminaliteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene