Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražila razrješenje

Odlazak Vanje Marušić s čela USKOK-a iznenadio struku, reagirala i oporba: "Naravno da su svi pomislili da je razlog neke principijelne prirode"

Ante Nobilo, odvjetnik
Ante Nobilo, odvjetnik DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ostavka Vanje Marušić - 2 Ostavka Vanje Marušić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ostavka Vanje Marušić - 1 Ostavka Vanje Marušić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dario Hrebak Dario Hrebak Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kekin Ivana Kekin Foto: DNEVNIK.hr +2 Ostavka Vanje Marušić - 3 Galerija 1/7 >>
S funkcije šefice USKOK-a odlazi Vanja Marušić. Zatražila je razrješenje zbog osobnih razloga, kako je izvijestio DORH, dok je ministar Ivan Malenica u Dnevniku Nove TV u srijedu potvrdio da su razlog propusti u postupanju nakon što je njezin vozač početkom prošle godine skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom na službenom vozilu.

Riječ je o šteti od oko 100 tisuća kuna na teret državnog proračuna. Ono što je sporno DORH-u jest, kako doznaje Dnevnik Nove TV, što Marušić nije obavijestila ni DORH ni Ministarstvo pravosuđa niti je pokrenut postupak protiv vozača niti je namirio materijalnu štetu, a nastupila je zastara.

Reakcije na ovaj slučaj ne prestaju.

"Svakako ću nastojati osobno razgovarati s glavnom državnom odvjetnicom da pobliže shvatim o čemu se radi. Što se nas tiče, to je interna stvar DORH-a i oni su ti koji o toj temi trebaju pojasniti javnosti sve okolonosti", kazao je premijer Andrej Plenković.

"Naravno da su svi pomislili da je razlog neke principijelne prirode, ali otkrilo se da se radi o banalnom razlogu, ali to me ne čudi. Na ključnim stvarima nema odgovornosti državno odvjetništvo. Njih nitko ne kontrolira, ne bivaju ni kažnjeni zbog dobrog ili lošeg rada, nego padaju na banalnostima", rekao je odvjetnik Anto Nobilo.

Pročitajte i ovo Sabor - 2 Sve je krenulo od ZDS VIDEO/FOTO Drama u Saboru: Koliko je falilo do fizičkog obračuna između dvojice zastupnika i Jandrokovića?

Tema i u Saboru

A ostavka dojučerašnje šefice USKOK-a tema je i u Saboru. Sve skupa im je, kažu, bizarno. Nikome nije jasno koji su na kraju pravi razlozi jer je nevjerojatno da Vanja Marušić sama nije obrazložila ostavku.

"Netko je očito bio kriv za tu prometnu nesreću i umjesto da ga plati sa svojim novcem, netko mu je očito omogućio da ga plati s državnim, to je prvo kazneno djelo. A drugo, ako se to stvarno sve dogodilo, da li se možda zataškavalo?", pita se Dario Hrebak.

"Ovo što čujemo i čitamo od jučer je toliko bizarno da bolje ni ne gledamo ni ne slušamo. U normalnoj demokratskoj zemlji odlazak ravnateljice Uskoka zaslužuje puno više objašnjenja i puno transparentniju situaciju nego što mi imamo danas", smatra Mišel Jakšić.

Pročitajte i ovo Vinko Kojundžić, vlasnik Cuspisa Nakon afera Vlasnik tvrtke Cuspis: "Tržište smatra da je to dobra cijena." Oporba: "Antikorupcijski program Plenkovića zbilja ima smisao za humor!"

"Ako je u pitanju zataškavanje - je li se proveo neki postupak? Ako se nije proveo postupak da se to utvrdi, zašto se traži ostavka? Ako se je proveo i utvrdilo zataškavanje, kako je moguće da Vanja Marušić ostaje raditi u tom istom Uskoku?", pitala je Ivana Kekin.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene