Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pogranični hrvatski policajci uhitili su tri državljana Srbije koji su pokušali prokrijumčariti deset sirijskih državljana preko granice, koje su prethodno prevezli u malom Fiatu 500L kroz cijelu Hrvatsku.


Policija je uhitila tri državljana Srbije zbog krijumčarenja deset ilegalnih migranata iz Sirije, objavila je PU primorsko-goranska. Uhićeni su na području Šapjane u noći 17. ožujka, a sumnjiči ih se da su Sirijce namjeravali nezakonito prebaciti preko granice.

Vezani članci Migranti, ilustracija Bez dozvole vozio autobus s gotovo 100 migranata: "Trebao mi je novac za grobnicu" Migranti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dolaskom zime u Hrvatsku stiže i više migranata: "Vidi ih se i noću i danju"

No, najzanimljivije je da je krijumčarski trojac svih deset sirotih Sirijaca u Fiatu 500L, vozilu koje se ubraja u neformalnu klasu gradskih automobila zbog svojih relativno skromnih dimenzija. 

Jedan krijumčar je, prema pisanju Novog lista, vozio migrante u gradskom automobilu, dok su druga dvojica u Fiatu Doblo bili svojevrsna prethodnica zadužena za provjeru ceste i pronalazak mjesta na kojem bi migranti mogli ilegalno prijeći granicu. 

U prosincu je policija otkrila kombi kojim su bugarski krijumčari prevozili čak 47 migranata porijeklom iz Afganistana i Pakistana. Policijska akcija se, čini se, dogodila u zadnji čas jer je nekoliko migranata natiskanih u kombiju petnaestak minuta prije no što ih je policija spasila, već izgubilo svijest.