Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trešnjevka i Novi Zagreb na meti kradljivaca auta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj krađa motornih vozila u prvih sedam mjeseci ove godine, prema statistikama koje vodi Policijska uprava zagrebačka, dvostruko se smanjio u odnosu na isto razdoblje 2005.godine.

Ukradenih je osobnih automobila, teretnih i kombi vozila na području najveće policijske uprave u Hrvatskoj na početku kolovoza bilo 436, odnosno oko 200 manje nego lani, piše današnji Vjesnik.

Pročitajte i ovo Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama New Delhi jedan od najzagađenijih gradova nije zbog nestašice goriva Ovaj grad uvodi princip "par-nepar": Ograničava se upotreba vozila

Od ukupnog broja ukradenih vozila, dosad je vlasnicima vraćeno nešto manje od polovice, a prvo mjesto među najpoželjnijima za kradljivce, već tradicionalno zauzimaju oni marke »VW«.

Slijede ih, što je neobično ako se pogleda statistika iz prethodnih godina - »opeli«. Kada je »VW« u pitanju, ove su godine, za razliku od 2005. kada su to bili »golfovi«, hit među kradljivcima »passati«. 

Njih je u prvih sedam mjeseci ukradeno čak 66, a pronađeno tek skromnih 13. Broj njihovih ukradenih srodnika »golfova« također nije pretjerano manji, ali je više od trećine tih automobila policija uspjela vratiti vlasnicima. 

Gradske četvrti po kojima automafija najčešće »operira« ostali su i dalje Trešnjevka i Novi Zagreb, no ove su im se godine »pridružili« Trnje i Črnomerec, na kojima su ukradena čak 22 »golfa«.

Taj broj na području kvarta Trešnjevke iznosi »tek« četiri, no ta zagrebačka četvrt nedvojbeno »vodi« kada su u pitanju »passati« - čak ih je 18 nestalo je s tog područja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene