Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj krađa motornih vozila u prvih sedam mjeseci ove godine, prema statistikama koje vodi Policijska uprava zagrebačka, dvostruko se smanjio u odnosu na isto razdoblje 2005.godine.


Ukradenih je osobnih automobila, teretnih i kombi vozila na području najveće policijske uprave u Hrvatskoj na početku kolovoza bilo 436, odnosno oko 200 manje nego lani, piše današnji Vjesnik.

Vezani članci Nova vozila za vatrogasce - 1 Hrvatskim vatrogascima stižu 94 nova vozila vrijedna gotovo 260 milijuna kuna Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Grad Zagreb dao jamstvo za zaduživanje Nastavnom zavodu za hitnu medicinu za nabavu 70 vozila

Od ukupnog broja ukradenih vozila, dosad je vlasnicima vraćeno nešto manje od polovice, a prvo mjesto među najpoželjnijima za kradljivce, već tradicionalno zauzimaju oni marke »VW«.

Slijede ih, što je neobično ako se pogleda statistika iz prethodnih godina - »opeli«. Kada je »VW« u pitanju, ove su godine, za razliku od 2005. kada su to bili »golfovi«, hit među kradljivcima »passati«. 

Njih je u prvih sedam mjeseci ukradeno čak 66, a pronađeno tek skromnih 13. Broj njihovih ukradenih srodnika »golfova« također nije pretjerano manji, ali je više od trećine tih automobila policija uspjela vratiti vlasnicima. 

Gradske četvrti po kojima automafija najčešće »operira« ostali su i dalje Trešnjevka i Novi Zagreb, no ove su im se godine »pridružili« Trnje i Črnomerec, na kojima su ukradena čak 22 »golfa«.

Taj broj na području kvarta Trešnjevke iznosi »tek« četiri, no ta zagrebačka četvrt nedvojbeno »vodi« kada su u pitanju »passati« - čak ih je 18 nestalo je s tog područja.