Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Veliki problem

Traže pomoć ministra oko problema odlagališta otpada za Lumbardu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je pismo ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini s molbom da udovolji zahtjevu općine Lumbarda kako bi se krenulo u projekt rješavanja problema s odlagalištem komunalnog otpada.

inspektorica zaštite okoliša donijela je rješenje o privremenom zatvaranju deponija komunalnog otpada Kokojevica, a koje već desetak godina služi građanima Lumbarde i grada Korčule za odlaganje komunalnog otpada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Badnjak za pamćenje u Lumbardi FOTO Korčulani spektakularnom vatrenom predstavom dočekuju Božić Slika nije dostupna U moru kod Korčule Dok je ronio na njega naletjela JAHTA!

>> Korčulanima dosta smrada: Blokirali ilegalni deponij smeća

Odluka o prestanku gospodarenja navedenim deponijem, koji je donijela skupština društva Mindel d.o.o. 30. listopada ove godine, a sve do okončanja postupka rješavanja imovinsko-pravnih odnosa glede navedenoga odlagališta.

Naime, neriješeni imovinsko-pravni odnosi onemogućuju provedbu daljnjega odlaganja otpada na odlagalištu neopasnoga otpada Kokojevica, koji je izradila tvrtka IPZ Uniprojekt Terra iz Zagreba, navodi se u županovu pismu, u kojem moli ministra Jakovinu da uvaži zahtjev općine Lumbarda da se iz šumsko-gospodarske osnove izdvoji cjelokupna novoformirana čestica zemlje površine 84.532 četvorna metra, u kojem slučaju bi se s Agencijom Audio mogao sklopiti ugovor o pravu gradnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene