Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji se utvrđuju

Novi slučajevi? Ministar Beroš potvrdio da se u KBC-u Zagreb nalaze dvije mlađe osobe zbog sumnje u trovanje

Aktualno Galerija Trovanje bezalkoholnim pićem - 5 Trovanje bezalkoholnim pićem - 5 Foto: DNEVNIK.hr Trovanje bezalkoholnim pićem - 4 Trovanje bezalkoholnim pićem - 4 Foto: DNEVNIK.hr Trovanje bezalkoholnim pićem - 3 Trovanje bezalkoholnim pićem - 3 Foto: DNEVNIK.hr Trovanje bezalkoholnim pićem - 2 Trovanje bezalkoholnim pićem - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Trovanje bezalkoholnim pićem - 1 Galerija 1/5 >>
Nakon što su sinoć društvenim grupama počele kružiti poruke upozorenja zbog trovanja građana pićem u ugostiteljskim objektima, iz primorsko-goranske policije i riječke bolnice jutros je stigla potvrda jednoga takvog slučaja. Uživo iz Rijeke javio se reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Nakon sumnje na kemijsko trovanje u Rijeci, novi slučaj pojavio se u Zagrebu. U poslijepodnevnim satima u KBC Zagreb zaprimljena je mlađa osoba zbog sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem. Trenutačno je na odjelu gastroenterologije.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je kako su se, uz pacijenta u Rijeci, koji je nakon konzumiranja napitka u kafiću, pretrpio oštećenje jednjaka i želuca, i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja, piše Jutarnji.

"U KBC-u Zagreb na opservaciji se nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i zasad se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti", rekao je Beroš. 

Policija je još 4. studenog zaprimila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke. Osoba je hitno prebačena u riječku bolnicu pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. O svemu je obaviješten i Državni inspektorat. Svi detalji slučaja još se uvijek utvrđuju.

"Medicinsko stanje trenutačno je stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima", stoji u priopćenju KBC-a Rijeka. 

"Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba", izvijestila je PU primorsko-goranska. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nije izbjegao policiju U Sarajevu s leta skinut Hrvat povezan sa splitskom narkohobotnicom

Slučaj o kojemu bruji cijeli grad, ali i država prati reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen. 

"Informacije su vrlo šture, danas pred kamere nije htio nitko. Iz bolnice smo dobili pisanu potvrdu da je prije tri dana zaprimljena osoba s jednjakom oštećenim nepoznatom tekućinom. Iz Hitne pomoći potvrdili su mi da su imali intervenciju prije tri dana, izišli su na teren i bolesnika hitno prevezli u riječki KBC, gdje se i sada nalazi", rekao je. 

"Riječ je o jednoj osobi za koju se sumnja da je popila bezalkoholno piće, ne zna se je li iz bočice ili čaše. Istraga i dalje traje. Svi kafići normalno rade kao da se ništa nije dogodilo. Rezultati analiza koje uzima sanitarna inspekcija Državnog inspektorata znat će se idućih dana. Dobra je vijest da je ozlijeđena osoba stabilno, nalazi se još u bolnici i ondje mu se saniraju ozlijede", izvijestio je reporter Marko Balen. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene