Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo gotovi sa zimom

Toplu odjeću imajte na dohvat ruke, bit će hladno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putujete li u ponedjeljak, informacije o vremenu će vam dobro doći.

Nikako nismo gotovi sa zimom. Nije baš jako strašno, no vrijeme ovih dana uistinu više nalikuje kasnoj zimi nego ranom proljeću. Još uvijek može biti i malo snijega ili susnježice. Nisu to neke jake oborine, no svejedno u travnju nikog ne vesele.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Je li vrijeme za kišobrane ili suncobrane? Detalje otkriva meteorolog Darijo Brzoja Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja

Uz jaku i olujnu buru, još je i hladnije, a i u kopnenom području ovaj sjeveroistočnjak natjerao nas je da još jednom prošetamo zimske jakne.

Putujete li sutra, informacije o vremenu će vam dobro doći. Ostaje promjenjivo, u ponedjeljak ujutro u početku možda i uz nešto više sunca, posebno u ovim središnjim kopnenim krajevima te na sjevernom Jadranu.

Kako raditi manje, a obaviti više

U prvom dijelu dana uglavnom će biti i suho, osim na jugu gdje može pasti malo kiše, a u višim predjelima unutrašnjosti Dalmacije ne isključujemo ni mogućnost za još malo snijega. Neće se zadržavati. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na moru većim dijelom jaka i olujna bura. Temperatura u unutrašnjosti, od 2 od 5, u gorju ispod nule, a na moru uglavnom između 5 i 10 stupnjeva.

Unutrašnjost:

Poslijepodne će biti nešto oblačnije, a ponegdje u unutrašnjosti može biti i slabih oborina, uglavnom kiše, no možda i susnježice. Ostaje vjetrovito uz sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko 10 stupnjeva.

Sjeverni Jadran:

I u gorskoj Hrvatskoj još može pasti malo kiše, ali i snijega. Na sjevernom Jadranu zato uglavnom će prevladavati sunčano. Puhat će jaka i olujna bura: u gorju, vrlo jak sjeveroistočnjak. Temperatura, najviše 5 stupnjeva, a na moru od 10 do 15.

Južni Jadran:

U Dalmaciji u ponedjeljak djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te ponegdje mogućnost za još malo kiše, a u zaleđu, u višim predjelima i snijega. Puhat će umjerena i vrlo jaka bura s olujnim udarima. Temperatura, kao i na sjevernom Jadranu, od 10 do 15 stupnjeva.

Od četvrtka povratak sunčanog vremena

Promjenjivo i vjetrovito čini se, zadržat će se još koji dan. Od četvrtka ipak očekujemo povratak proljetnog, sunčanijeg i u svakom slučaju toplijeg vremena.

Na Jadranu će u novom tjednu biti više sunca od samog početka, a osjetno slabljenje bure očekuje se od sredine tjedna. Tad će i ovdje zatopljeti.

Dakle, putujete li, u ponedjeljak bi probleme još mogla stvarati bura, pa se svakako na vrijeme informirajte o stanju u prometu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene