Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON NALAZA REVIZIJE

Medved o dugovima: Sporne dodjele stanova i kredita stare su više od deset godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Iz pismenog očitovanja jasno je vidljivo što smo u protekle dvije godine činili kroz dodjelu kredita i stanova, te da oni nisu predmet nikakvih utuživanja niti postupanja. Radi se o predmetima starim deset i više godina", rekao je Tomo Medved.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak uoči Vladine sjednice, komentirajući nalaz Državne revizije za 2015. i 2016. godinu, da u vrijeme u kojem je na čelu ministarstva nisu napravljeni nikakvi novi dugovi, te da dodjele kredita i stanova u protekle dvije godine nisu predmet "nikakvih utuživanja niti postupanja", već se radi o predmetima starim deset i više godina.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar branitelja (Ne)Sigurnost Medved: ''Propucavanje je upozorenje svima'' Slika nije dostupna Reakcija na Mlinarićevu objavu Ministarstvo odgovorilo zastupniku DP-a: ''Ne znamo gdje je bio proteklih godina i ne sjećamo se da je prije tako gorljivo branio branitelje''

Upitan o nalazu revizije, koja je utvrdila da je dospjeli dug po stambenim kreditima krajem 2016. iznosio 4.4 milijuna eura za 718 korisnika kredita, Medved je novinarima odgovorio da se ministarstvo o tome očitovalo u srijedu priopćenjem iz kojeg je jasno vidljivo što je poduzeto u protekle dvije godine, te ustvrdio kako on sam nije učinio nikakve nove dugove.

"Iz pismenog očitovanja jasno je vidljivo što smo u protekle dvije godine činili kroz dodjelu kredita i stanova, te da oni nisu predmet nikakvih utuživanja niti postupanja. Radi se o predmetima starim deset i više godina", rekao je Medved.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u priopćenju je odbacilo "svaki pokušaj manipulacije javnosti senzacionalističkim insinuacijama o muljažama i kaosu" vezanim uz postupak stambenog zbrinjavanja u Medvedovu mandatu, o čemu su pisali neki mediji.

U priopćenju se upozorava da se od osnutka ministarstva 1998. godine dodjeljuju stanovi i stambeni krediti, a dug od 4,4 milijuna eura akumuliran je tijekom svih tih godina. Na dug se obračunavaju redovne i zakonske zatezne kamate, stoga nije nastala šteta za državni proračun.

Ministarstvo ističe da niti jedan kredit za stambeno zbrinjavanje koji je dodijeljen 2016. i 2017. godine nije bio predmet revizije. "Tendenciozno je i zlonamjerno iznositi probleme koji se gomilaju 19 godina te očekivati od sadašnjeg ministra da ih riješi u roku od godine mandata", stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene