Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike iz Dubrovnika

Karamarko raspalio po Jovanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovački HDZ slavi 24 godišnjicu osnutka. Na proslavu je došlo stranačko vodstvo na čelu s Tomislavom Karamarkom.

Uz čestitke mogle su se čuti i kritike na račun vladajućih. Otkako su na vlasti, kazao je Tomislav Karamarko, za gospodarstvo nije učinjeno ništa. No doći će uskoro Europski izbori, zaključio je, na kojima će HDZ odnijeti pobjedu. Posebno se obrušio na ministra obrazovanja Željka Jovanovića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

'Kakvi su to koji šalju na 'chekiranje' udžbenike za osnovnu i srednju školu u Beograd, da četnički vojvoda kaže jesu li dobri udžbenici po kojima uče hrvatska djeca', rekao je Karamarko.

>> Karamarko otkrio kako će glasovati na referendumu o braku

Komentirao je i referendum o braku. 'Zašto bi bilo abnormalno da je brak zajednica muškarca i žene? Ne trebamo se bojati za naše sugrađane koji su u manjini. Treba naći rješenje za njih. I oni su dobrodošli. I oni su naši sugrađani i prijatelji i kolege na poslu. Uz puno razumijevanje svih manjina, ovih dana pokušavaju plašiti te ljude da je crkva i pokret 'U ime obitelji' agresivan. To je obična laž moji prijatelji. Nemojmo nasjedati njihovoj promidžbi. Ona je u funkciji da osigura još jedan mandat onima koji za Hrvatsku nisu ništa napravili', rekao je Karamarko.

Hrvatsku više ne napadaju oružjem, već je rastaču na sve načine

Tomislav Karamarko prozvao je koalicijske vlasti da kroz zdravstveni odgoj, definiciju braka i 'lex Perković' štite vrijednosti kojima su se 'klanjali prije 1990.', ističući kako se Hrvatska više ne napada oružjem, već se 'rastače na sve moguće načine'.

'Hrvatsku više ne napadaju oružjem, već je rastaču na sve moguće načine. Za nas koji smo govorili da treba graditi Pelješki most govorili su da smo luđaci. Pokušavaju nas destabilizirati kroz zdravstveni odgoj, definiciju braka i Lex Perković', kazao je Karamarko.

U obraćanju okupljenima u Palači Sponza, aktualnu je vlast pozvao da želi zaštititi one vrijednosti 'kojima su se klanjali prije 1990. godine'. 'Od kada su došli na vlast u gospodarstvu nisu učinili ništa, već smo dobili 60.000 novih nezaposlenih, a 15.000 mladih ljudi napustilo je Hrvatsku', istaknuo je Karamarko.

Odbacio je prozivke da se današnji HDZ vraća u prošlost, naglasivši da se stranka vraća svojih temeljima, onome što je čini čvrstom i jedinstvenom.

Okupljenima se obratila i predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica. Ona je posebno upozorila na veliku nezaposlenost u Hrvatskoj, kazavši kako brojka od 340.000 nezaposlenih najbolje govori o sposobnosti vlade Zorana Milanovića, koja ni nakon dvije godine mandata nije ponudila nikakav gospodarski pomak.

Svečanosti su uz ostale nazočili i zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet, glavni tajnik Milijan Brkić te drugi gosti i uzvanici. (I.D. / S.T.K. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene