Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ime kandidata - uskoro!

Tomislav Čuljak: HDZ kreće s pripremama za predsjedničke izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Analizirali smo rezultate europskih izbora s kojima smo iznimno zadovoljni, a sada krećemo s pripremama za predsjedničke izbore te se paralelno pripremamo i za one parlamentarne', rekao je Čuljak .

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak izjavio je danas kako HDZ kreće s pripremama za predsjedničke izbore, a ime svoga kandidata objavit će, kaže, vjerojatno nakon sljedeće sjednice Predsjedništva stranke.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Okupljanje HDZ-a Butković odgovorio novinarima: "Pa šta nema pametnijeg čovjeka u Hrvatskoj?"

'Analizirali smo rezultate europskih izbora s kojima smo iznimno zadovoljni, a sada krećemo s pripremama za predsjedničke izbore te se paralelno pripremamo i za one parlamentarne', rekao je Čuljak nakon sjednice Predsjedništva stranke.

'Bila bi to zavjera koju ne mogu zamisliti'

Upitan hoće li Kolinda Grabar Kitarović, kao što navode mediji, biti HDZ-ov predsjednički kandidat, Čuljak je tek kazao da će ime svoga kandidata HDZ objaviti uskoro, kada stranačka tijela donesu odluku, vjerojatno nakon sljedeće sjednice Predsjedništva.

Hrvatsku, mišljenja je, mogu spasiti samo izvanredni parlamentarni izbori. 'Iskoristit ćemo sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju, a jedna od tih mogućnosti je i da ćemo zatražiti izglasavanje nepovjerenja ovoj nesposobnoj vladi', poručio je Čuljak.

Upitan kada bi HDZ mogao uputiti takav zahtjev, odgovorio je: 'Bit će kada odlučimo da je to najbolje za nas i kada će takva odluka o traženju i pokretanju procedure za izglasavanje nepovjerenja vladi donijeti rezultate'.

HDZ: 'Ako je Milanović koristio tajne službe protiv kolega, što tek radi političkim suparnicima'

Čuljak je kazao kako je i očekivao da će Uskok od policije zatražiti pokretanje istrage i provjeriti optužbe bivšeg ministra financija Slavka Linića na račun premijera Milanovića. 'Bilo je za očekivati, jer DORH na sve napise i istupe u medijima mora reagirati, a istup gospodina Linića je krajnje ozbiljna optužba za zlouporabu sigurnosnog aparata', naglasio je.

Napomenuo je i kako predstoji sjednica saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost na tu temu, a očekuje da će se formirati istražno povjrenstvo koje će utvrditi je li bilo zlouporaba i u tzv. policijskom Uskoku te u sigurnosnim agencijama i Operativno-tehničkom centru. Odbor za nacionalnu sigurnost, pojasnio je, može odrediti istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi okolnosti koje je spominjao Linić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene