Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović o Linićevim insinuacijama

'Bila bi to zavjera koju ne mogu zamisliti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović komentirao je navode Slavka Linića da je zlouporabio položaj, ali se osvrnuo i na jučerašnju raspravu saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

'S obzirom da se radi o jako ozbiljnim insinuacijama koje godinama nismo čuli i to da se zlouporabio položaj da bi se pratilo i ugrožavalo pripadnike vlastite Vlade, moram radi klime u društvu reći da je tako nešto teoretski gotovo nemoguće', rekao je premijer Zoran Milanović dodajući da je sustav postavljen tako da je to gotovo nemoguće.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

'To jedan čovjek ne može. To ne možemo ni predsjednik države i ja zajedno', kaže Milanović dodajući da bi to bilazavjera velikih razmjera.

U SOA-i za Karamarka bilo nepravilnosti

Premijer se osvrnuo na jučerašnju raspravu saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost gdje se govori o zlouporabi i nezakonitostima koji su se događali u sigurnosno obavještajnoj agenciji prije nekoliko godina.

'U njima su sudjelovali tadašnji čelnik agencije, a sadašnji predsjednik najveće oporbene stranke, tadašnji ministar financija i tadašnji šef carinske uprave. Tu se radi o jako velikim zlouporabama zakona. I to hrvatska javnost mora uočiti. To je nešto što je nedopustivo, što se već godinama ne događa, što je onemogućeno sustavom koji smo uspostavili taj sustav, štiti i nacionalnu sigurnost i visoke kriterije stručnosti i etike u sigurnosnim agencijama. Ono ranije je bio kriminal. Sigurnosna agencija koristila se kao zavod za zapošljavanje za jednu stranku', zaključuje premijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene