Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od peciva do meningitisa

Tomašević komentirao nove drame na Svetom Duhu: "Ne vidim da su to udarne vijesti"

Gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je slučaj Svetog Duha, gdje je šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom, a upitan je i o gušenju pacijentice pecivom u istoj bolnici.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije upitan je o situaciji na Svetom Duhu, gdje je na Odjelu neonatologije KB-a Sveti Duh najmanje šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom.

Tomašević je rekao kako su stručne službe razgovarale s upravom bolnice.

"Jedno je dijete prošlu srijedu primljeno na Zaraznu, mislilo se da je riječ o izoliranom incidentu, no kod dvoje jučer i dvoje danas potvrđen je enterovirus i bolnica je obavijestila Zavod za javno zdravstvo i odlučila da se zabrane posjeti, rekao je.

Naglasio je da nije jasno je li virus u bolnicu došao preko jedne od trudnica, posjetitelja ili od nekog od zaposlenih.

Pročitajte i ovo Ratko Matijević Oglasilo se i Ministarstvo Zaražene bebe na Svetom Duhu! Oglasio se šef ginekologije: "Virus je nekako došao u naš kolektiv, ne znamo kako i je li još među nama"

Pročitajte i ovo Klinička bolnica Sveti Duh Ide u nadzor Beroš o pacijentici koja se ugušila pecivom u Svetom Duhu: "Inspekcija i sutra ide u Sv. Duh. Ne mogu shvatiti što se tamo događa"

Govoreći o gušenju pacijentice pecivom u istoj bolnici, Tomašević je rekao kako je ovo prvi put da je u bolnicu stigla policija.

"Ali neka, nek' se sve raščisti. Nije bila nasilna smrt ili nešto zbog čega bi trebalo zvati policiju", rekao je. Dodao je da je bolnica pokrenula internu inspekciju, ali dolazi i inspekcija Ministarstva.

"Ne vidim da su to udarne vijesti, kao i ova vijest o enterovirusu što mediji sada pokušavaju prikazati. Mislim da svako ljeto u nekoj bolnici imamo enterovirus i ne vidim da je to udarna vijest. Sveti Duh sigurno nije najgora bolnica kao što se sada pokušava prikazati", rekao je gradonačelnik.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene