Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padaju i kazne

Veće temperature i veći broj turista doveli su i njih: Možda i nisu rado viđeni gosti, ali neki ugostitelji ne strahuju

Aktualno Galerija Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 1 Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 2 Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 3 Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 4 Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Inspekcija ispravnosti hrane, ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Rastu stupnjevi u termometru, raste broj turista, a raste i broj inspekcijskih nadzora. Inspektori su krenuli u nadzor zdravstvene ispravnosti hrane.

U fokusu inspektorima na obali ove su godine rad na crno te zdravstvena ispravnost i kvaliteta hrane. Najavio je to u ponedjeljak u Puli glavni državni inspektor. Najveći je broj kazni, kaže, u predsezoni ispisan baš zbog toga.

"Oko dvjesto inspektora je duž obale, od Istre do Dubrovnika, radi se i na kontinentalnom, ali prioritet je priobalni dio", kazao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Pod povećalom su svi i sve – od potrebne dokumentacije svih onih koji rade s hranom, temperaturnog režima, higijenskih uvjeta, ali i praćenja hrane od mjesta nastanka do stola – odnosno sve ono što se ponudi gostu mora imati i papire, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

"Sve u svrhu zaštite naših turista, potrošača, radnika i svih dalje u lancu i koji sudjeluju", ističe Mikulić.

Pročitajte i ovo Klinička bolnica Sveti Duh Ide u nadzor Beroš o pacijentici koja se ugušila pecivom u Svetom Duhu: "Inspekcija i sutra ide u Sv. Duh. Ne mogu shvatiti što se tamo događa"

"S obzirom na to da se zna da se svašta poslužuje ljudima na stolove, pogotovo kada dođe turistička sezona i kada se pokušava iskoristiti turiste da plate nešto što nije ispravne kvalitete, svakako bi se trebalo sve kontrolirati", smatra ugostiteljica Hana Fajtović.

Pročitajte i ovo Strava u Zaprešiću, ilustracija - 3 Mrtva žena i ozlijeđen suprug Susjedi o hororu u Zaprešiću: "Izgledali su uvijek mirno. Bili su vrlo tihi i simpatični." Poznato i u kakvom je stanju muškarac

"Veoma pazimo na kvalitetu svega što smo jeli ovdje. Ne jedemo možda puno mesa, ali ribu itekako jedemo", priznaje Michael iz Austrije. Kaže da je hrana u Hrvatskoj sigurna.

Istog je mišljenja donedavno bio i jedan Nizozemac. Sve do ručka u jednom hrvatskom restoranu. "Ona je jela rižoto u restoranu i bilo joj je loše, imala je dva dana bolove u trbuhu", opisao je Frank.

Pojačana kontrola inspektorata odrađivat će se do kraja kolovoza

Više o inspekcijskim nadzorima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene