Slab potres u Markuševcu
Slab potres u Markuševcu Foto: SEIZMO / Twitter

Slab potres magnitude 1,7 prema Richteru s epicentrom u Markuševcu zabilježili su u 14:47 seizmografi hrvatske Seizmološke službe.


Nekoliko sekundi tresao se danas Markuševac nešto prije 15 sati.

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom u Markuševcu u 14:47. Magnituda potresa iznosila je 1,7 prema Richteru.

Tlo u Zagrebu, kao što od prvoga dana nakon zagrebačkog potresa u proljeće 2020. upozoravaju seizmolozi, ne miruje. 

Nemirni su i neki građani, koji su svoje dojmove uobičajeno podijelili preko aplikacije LastQuake. 

''Kao zvuk groma'', zabilježili su neki dok se drugima činilo kao da bi moglo krenuti nešto jače: ''Po jačini i zvuku mislila sam da će trajati duže i biti među intenzivnijima''.

Obnavlja se Zagrebačka katedrala - 5 Počela obnova zagrebačke katedrale: Postavljaju se skele, radi se o 600 tona čelika

Davor Fabijanić Očaj u Čučerju: "Morao sam skupiti dva i pol, tri kilograma dokumenata. Koštalo je oko 12.000 kuna. A sve je zapelo"

Trećima je sve djelovalo ''kao detonacija'', a ima i onih koji su se, ako je suditi prema komentarima, na sve već kao pomalo i navikli ili nastoje stres olakšati humorom pa kažu: ''Dobro nam došao, potresiću dragi, uz tebe nam nije dosadno''.

Zabave, smatraju mnogi, ne bi falilo ni da napokon krene prava obnova. Već treća godina od jutra kada je mnogima i metaforički i doslove razrušen život samo što nije iskliznula kraju, a pomaka u pravom smjeru i dalje nema.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju