Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život nakon potresa

Očaj u Čučerju: "Morao sam skupiti dva i pol, tri kilograma dokumenata. Koštalo je oko 12.000 kuna. A sve je zapelo"

Aktualno Galerija Matea Čorić Matea Čorić Foto: DNEVNIK.hr Davor Fabijanić Davor Fabijanić Foto: DNEVNIK.hr Potres u Zagrebu - 1 Potres u Zagrebu - 1 Foto: In Magazin +0 Potres u Zagrebu - 2 Galerija 1/4 >>
Nakon gotovo dvije godine, reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić opet je u društvu Davora Fabijanića iz Čučerja. Provjerila je je li obnova na njegovoj kući s obzirom na količinu dokumenata napokon i počela.

Promijenio se zakon, zakonski okviri, ministri, gradonačelnici, ali sva ova hrpa dokumenata i dalje skuplja samo prašinu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Davor Fabijanić iz Čučerja je zahtjev za sanaciju predao u drugom mjesecu 2021. godine. "Zapelo je na Ministarstvu graditeljstva, i to je to. Nikakvih informacija nemamo. Primio sam jedan poziv od Ministarstva graditeljstva, čuo sam da je zapelo na zemljišnim knjigama, odnosno na gruntovnici. Što se nas tiče - nema napretka", kazao je Fabijanić u Dnevniku Nove TV.

Fabijanić kaže da se ljudima dokumentacijom nije olakšala procedura. Angažirao je i odvjetnika. "Morao sam osobno skupiti dva i pol, tri kilograma dokumenata koje je koštalo oko 12.000 kuna koje sam morao predati da bih imao osnovu za predaju tih dokumenata. Sve sam skupio što sam mogao, osim dokaza o vlasništvu. Sam elaborat sam platio devet tisuća kuna", ističe Fabijanić.

Pročitajte i ovo Ivan Paladina Nakon višemjesečne šutnje Ministar Paladina u Dnevniku Nove TV o obnovi nakon potresa: "Plan će biti značajno ambiciozniji. Podvući ćemo crtu što smo najavili i što smo ostvarili"

Napomenuo je da je ministar Darko Horvat rekao da će vratiti sva uložena sredstva. "Nisu vratili sad, neće nikada ni vratiti", smatra Fabijanić.

Pročitajte i ovo Božidar Dujmić SISAČKA GIMNAZIJA ČEKA OBNOVU Oni neće u svoje stare školske klupe: Na podu bor, pada žbuka, uništena statika zgrade…

Ističe da u Čučerju nije vidio nijednu skelu koju je stavio grad. Na upit reporterke je li izgubio svaku nadu, Fabijanić je samo kratko i iskreno rekao - "da".

 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene