Nakon gotovo dvije godine, reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić opet je u društvu Davora Fabijanića iz Čučerja. Provjerila je je li obnova na njegovoj kući s obzirom na količinu dokumenata napokon i počela.

Galerija Matea Čorić Davor Fabijanić Potres u Zagrebu - 1 +0 Potres u Zagrebu - 2

Promijenio se zakon, zakonski okviri, ministri, gradonačelnici, ali sva ova hrpa dokumenata i dalje skuplja samo prašinu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Davor Fabijanić iz Čučerja je zahtjev za sanaciju predao u drugom mjesecu 2021. godine. "Zapelo je na Ministarstvu graditeljstva, i to je to. Nikakvih informacija nemamo. Primio sam jedan poziv od Ministarstva graditeljstva, čuo sam da je zapelo na zemljišnim knjigama, odnosno na gruntovnici. Što se nas tiče - nema napretka", kazao je Fabijanić u Dnevniku Nove TV.

Fabijanić kaže da se ljudima dokumentacijom nije olakšala procedura. Angažirao je i odvjetnika. "Morao sam osobno skupiti dva i pol, tri kilograma dokumenata koje je koštalo oko 12.000 kuna koje sam morao predati da bih imao osnovu za predaju tih dokumenata. Sve sam skupio što sam mogao, osim dokaza o vlasništvu. Sam elaborat sam platio devet tisuća kuna", ističe Fabijanić.

Ivan Paladina Ministar Paladina u Dnevniku Nove TV o obnovi nakon potresa: "Plan će biti značajno ambiciozniji. Podvući ćemo crtu što smo najavili i što smo ostvarili"

Napomenuo je da je ministar Darko Horvat rekao da će vratiti sva uložena sredstva. "Nisu vratili sad, neće nikada ni vratiti", smatra Fabijanić.

Božidar Dujmić Oni neće u svoje stare školske klupe: Na podu bor, pada žbuka, uništena statika zgrade…

Ističe da u Čučerju nije vidio nijednu skelu koju je stavio grad. Na upit reporterke je li izgubio svaku nadu, Fabijanić je samo kratko i iskreno rekao - "da".

 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju