Prošlo je godinu dana od razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu. Fotografije prikazuju kako je centar Zagreba izgledao ujutro nakon potresa i kako izgleda danas.

Galerija


Zagreb je prošle godine u ožujku, u jeku epidemije koronavirusa, pogodio snažan potres jačine 5,5 stupnjeva. Građane koji su već bili na rubu živaca od epidemije, dodatno je uznemirio i potres koji je zabilježen točno ispod Medvednice.

Vezani članci Nevenka Šušković Kako ide obnova nakon zagrebačkog potresa? "Čekamo i zovemo, na telefonu smo stalno i pitamo. Hodamo po institucijama. Nitko nema odgovora" Damir Vanđelić Vanđelić o obnovi nakon potresa: "Dosad nije zaprimljena niti jedna odluka koja na temelju zahtjeva građana treba doći u Fond"

Prvi od niza potresa je zabilježen u 6:24, a epicentar je bio kod Markuševca kod Zagreba. U središtu grada nastale su velike štete na brojnim zgradama. Na ulice je izašla i vojska koja je pomogla u raščišćavanju grada.

Serija snažnih potresa koji su 22. ožujka zatresli Zagreb i okolicu, bila je najjača u posljednjih 140 godina. Građani su u strahu izašli na ulice, a nastala materijalna šteta je ogromna.

Fotografije prikazuju dramatične prizore ujutro 22. ožujka 2020., nakon potresa i kako te iste lokacije izgledaju danas, godinu dana kasnije.