Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljušte reakcije

Tko je Zoran Pripuz? Od optužnice u slučaju Dečki s Knežije do optužbi za prijetnje i iznuđivanje

Aktualno Galerija Zoran Pripuz - 1 Zoran Pripuz - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 3 Bespravna gradnja; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 4 Bespravna gradnja; ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bespravna gradnja; ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Ime kontroverznog poduzetnika Zorana Pripuza u javnosti se povlači još od konca devedesetih godina prošlog stoljeća kada je bio obuhvaćen optužnicom u slučaju 'dečki s Knežije'.

Za Zorana Pripuza u široj javnosti prvi put se čulo prije 20-ak godina kad se vodio postupak protiv takozvane zločinačke organizacije. U konačnici je postupak završio 2002., pravomoćnom presudom kako organizacije - nije ni bilo. Tijekom postupka Pripuz je bio u bijegu, a u odsutnosti je i oslobođen svih otpužbi.

2008. tvrtka Magma Goranka Fižulića morala mu je isplatiti 35.000 kuna za duševne boli jer je u magminoj igri Tko želi biti milijunaš postojalo pitanje "Tko je izvršio atentat na Vjeku Sliška". Među odgovorima bilo je Pripuzovo ime.

Policija ga je svojedobno istraživala i u akciji 'Šok 3'. U prosincu 2010. dobrovoljno se javio i došao na obavijesni razgovor u policiju oko istrage u slučaju premlaćivanja i pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca. U postaji je proveo cijelu noć da bi dan poslije bio pušten na slobodu.

Zbog nedostatka dokaza oslobođen je i optužbi 2013. u ponovljenom suđenju da su nizom prijetnji od liječnika Borisa Ljahnyckog iznudili 2 cijela 4 milijuna kuna.

Reakcije na uhićenje kontroverznog poduzetnika stižu i iz Sabora.

"Maltene, onaj tko ima novaca malo veza, zna podmazati kroz bespravnu gradnju ruga se građanima ove zemlje", rekao je Mišel Jakšić, Predsjednik Odbora za pravosuđe (SDP).

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Ivan Anušić - 6 prethodnika nije volio VIDEO/FOTO Pogledajte kako je izgledao prvi službeni susret Milanovića i Anušića, nekoga su nazvali klošarom

"Namjerno sam rekla da tu je država koja ne radi svoj posao, a u ovom slučaju ne da su skrenuli glavu nego puno njih je skrenulo glavu", rekla je Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica (GLAS).

"Nadam se da je ovo prvi znak da je ova država iznad Pripuza, Barbarića i Rajkovića, no tek ćemo vidjeti epilog", rekla je Ivana Kekin, saborska zastupnica (NL).

Petar Pripuz u javnosti je posljednji put viđen na sprovodu Tomislavu Sablji, ubijenom u vatrenom obračunu u noćnom klubu Ritz.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene