Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slabo poznat javnosti

Tko je kum Bože Petrova kojeg Most želi postaviti u Hrvatske vode?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most na mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda želi postaviti Marija Bukmira, kuma Bože Petrova.

Nikola Grmoja potvrdio je kako Most na mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda želi postaviti Marija Bukmira, kuma Bože Petrova.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

Zbog tog se razloga navodno i mijenja statut Hrvatskih voda te snižavaju kriteriji za zapošljavanje na tom mjestu.

"Politička funkcija"

Grmoja kaže kako je riječ o političkoj funkciji te ne vidi ništa sporno u zapošljavanju kuma Bože Petrova jer smatra da je riječ o osobi kompetentnoj za taj posao.

Istaknuo je kako je riječ o osobi koja je radila na višemiljunskim projektima, dok je Nenad Stazić danas u Saboru izjavio kako za Bukmira izvan Metkovića nitko nije čuo.

Kum Bože Petrova javnosti je nepoznat te je poznato jedino da je inženjer građevine koji je radio na projektima vezanim uz europske fondove u Metkoviću.

Mario Bukmir inženjer je građevine s višom školskom spremom, te voditelj projekta "Metković" za povlačenje novca iz EU-fondova.

Voditelj projekta "Metković"

Projekt Metković – razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje uključuje izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Metković kapaciteta 18.400 ES i postrojenja za solarno sušenje mulja, 44,7 km gravitacijskih kolektora, 1,4 km tlačnih vodova, 16 kanalizacijskih crpnih stanica i rekonstrukciju 16,7 km vodoopskrbnih cjevovoda.

Predviđeni iznos ulaganja iznosi 265 milijuna kuna i bit će financiran od strane EU-a u iznosu od 192 milijuna kuna što čini 72% troška investicije, a preostali će dio od 73 milijuna kuna ili 28% biti raspodijeljen na tri dijela između Metković d.o.o., Hrvatskih voda, te Republike Hrvatske.

Upravno vijeće Hrvatskih voda s Mostovim ministrom Slavenom Dobrovićem na čelu, nedavno je izmijenilo Statut Hrvatskih voda i odredilo nova pravila prema kojima zamjenik generalnog direktora sada može biti i netko s višom stručnom spremom i ‘'posebnim vještinama kao što su organizacija i koordinacija za donošenje odluka, motiviranje radnika i davanje uputa za rad’'.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene