Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upozorava

Velika opasnost na cesti, vozači, pazite, mogli biste dobiti kaznu: Tijekom vikenda zabilježen veliki porast ovakvih nezgoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vikenda na području Policijske uprave istarske zabilježeno je pet naleta na divljač i jedan nalet na domaću životinju.

Policija upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Prvi nalet dogodio se u subotu oko 6:50 na cesti Karigador - Lovrečica. 28-godišnji vozač automobilom Opel prednjim dijelom automobila udario je u magaricu, a nakon toga magaricu je udario automobil VW kojim je upravljala 44-godišnjakinja. Na automobilima je nastala materijalna šteta.

Brigu o ozlijeđenoj životinji preuzeo je 56-godišnji vlasnik, protiv kojeg se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer nije vodio brigu o životinji.

No, to nije kraj susretima sa životinjama na cesti. Oko 7:30 na području Višnjana 44-godišnjakinja je automobilom Citroën pulske registracijske oznake prednjim dijelom automobila udarila u srnu koja joj je istrčala na kolnik. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Oko 22:30 32-godišnjakinja koja je upravljala automobilom Seat pulske registracijske oznake Istarskim ipsilonom iz smjera Vodnjana u smjeru Kanfanara udarila u divlju svinju, koja je nakon udara uginula. A nakon petnaestak minuta na cesti Pula - Vodnjan 34-godišnjak je automobilom Peugeot virovitičke registracijske oznake prednjim dijelom automobila udario u divlju svinju, koja se udaljila s mjesta nesreće.

U nedjelju oko 00:15 na području Tara 19-godišnjak je automobilom VW Scirocco pulske registracijske oznake udario u srnu, koja je nakon udara uginula.

Posljednji nalet zabilježen je oko 19 sati na cesti Nova Vas Ponte Porton, kada je 40-godišnjakinja prednjim dijelom automobila BMW pulske registracijske oznake udarila u srnu, koja se udaljila.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Vrbovcu Očevid u tijeku Stravičan sudar s kombijem: Automobil je neprepoznatljiv, prijatelji se opraštaju od poginulog mladića (20)

Policijska uprava istarska upozorava vozače da na cestama izvan naselja obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proveden očevid Nesvakidašnja prometna nesreća u zagrebačkoj Dubravi: Sudarile se dvije biciklistice, jedna završila u bolnici

"Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja", poručili su iz policije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene