Prema podacima sustava eVisitor, tijekom uskrsnih blagdana ostvareno je 179.513 dolazaka i 566.687 noćenja. To je 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja nego što je bilo prošle godine.

Galerija +0 Turisti i građani sunčan proljetni dan iskoristili za šetnju zadarskom rivom (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Prema eVisitoru, koji sadrži informacije o turističkom prometu ostvarenom u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, te sustavu eCrew, u Hrvatskoj je tijekom uskrsnih blagdana, u razdoblju od 19. do 22. Travnja, ove je godine ostvareno ukupno 179.513 dolazaka i 566.687 noćenja.

Vezani članci Plaža Zrće Prvi put u ovoj godini imamo više od milijun gostiju dnevno! Evo iz kojih država je u Hrvatsku stiglo najviše turista Ilustracija Sjajne vijesti s jednog od najvažnijih turističkih tržišta za Hrvatsku: "Ostvareni rezultati su i iznad rekordne 2019."

U odnosu na uskrsne blagdane prošle godine, ovogodišnji praznici rezultirali su s 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja turista. Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, kojih je bilo najviše, zatim iz Italije, Austrije i Slovenije.

"Ovogodišnji produženi uskrsni vikend kalendarski je padao kasnije, što je išlo u prilog pojačanom turističkom prometu koji očekujemo do kraja travnja. Zbog kvalitetne, sadržajne i raznolike destinacijske ponude koja privlači goste u Hrvatsku, praznika na našim najbližim emitivnim tržištima, ali i zbog prvosvibanjskog tjedna koji nam slijedi, očekujemo dodatno zadržavanje gostiju u našoj zemlji i trend rasta turističkog prometa", poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te je dodao kako su uskrsni blagdani potaknuli odlične rezultate u dosadašnjem dijelu travnja.

Najveći broj noćenja u vrijeme produženog uskrsnog vikenda ostvaren je u Istri, zatim slijede Kvarner te Dalmacija i Dubrovnik.

Od gradova tijekom uskrsnih blagdana najveći broj noćenja zabilježio je Dubrovnik, pa Poreč, Rovinj, Zagreb i Split.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju