Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Terzić prijeti Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina neće pristupiti Sporazumu o zoni slobodne trgovine u središnjoj Europi (CEFTA) sve dok Hrvatska ne prihvati njezine zahtjeve za djelomičnu carinsku zaštitu bosanskohercegovačkih poljoprivrednih proizvoda, ponovno je ustvrdio predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.

Komentirajući najavu predstavnika srbijanske vlade kako će ipak pristupiti CEFTA-i iako nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi slični onima koje ima BiH, Terzić je za 'Dnevni avaz' izjavio kako njegova vlada neće donijeti sličnu odluku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Neutemeljene primjedbe o glasačkim mjestima u BiH' Slika nije dostupna Predsjedništvo BiH prihvatilo sporazum o CEFTA-i

'BiH će biti spremna pristupiti CEFTA-i čim Hrvatska prihvati naše zahtjeve. Sve dok to ne uradi, nećemo potpisati sporazum po cijenu da ostanemo jedini izvan zone (slobodne trgovine)', rekao je Terzić.

Dodao je kako je začuđen odnosom hrvatskog premijera Ive Sanadera prema ovom problemu te je najavio da će BiH razmisliti i o 'oštrijim mjerama' prema Hrvatskoj odnosno u uvođenju pune carine na njezine poljoprivredne proizvode koji se uvoze u BiH.

Nešto blaži u retorici bio je zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Anton Rill koji je ujedno glavni bosanskohercegovački pregovarač o CEFTA-i. 

Rill je pojasnio kako je iz Sarajeva u Zagreb nedavno poslan skraćeni popis poljoprivrednih proizvoda za koje se traži trogodišnja zaštita.

'Nadamo se da će Hrvatska to prihvatiti', rekao je Rill.

Potpisivanje sporazuma o CEFTA-i najavljeno je za 19. prosinca u Bukureštu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene