Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPORTSKA PREHRANA

Tedeschi prodaje dvije tvornice Belgijancima za 200 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atlantic Grupa prodaje dvije tvornice belgijskoj tvrtki Aminolabs Group za 200 milijuna kuna.

Atlantic Grupa Emila Tedeschija odlučila je prodati svoje dvije tvornice belgijskoj tvrtki Aminolabs Group, a vrijednost transakcije iznosi do 200 milijuna kuna, priopćeno je iz Atlantic Grupe. 

Pročitajte i ovo Emil Tedeschi (Foto: Busines cafe) održao predavanje Tedeschi brani Plenkovića: "Ovu dramu nije zakuhala Vlada, mailovi ili savjetnici, nego neodgovorna uprava" Slika nije dostupna Višemilijunski biznis Tedeschi najavio veliku akviziciju na tržištu Zapadne Europe

Riječ je o tvornicama u Novoj Gradišci i u njemačkom gradu Bleckendeu, a Aminolabs bi 150 milijuna kuna trebao isplatiti nakon potpisivanja ugovora, dok bi preostali iznos Atlantic trebao dobiti tijekom narednih dviju godina.

Dovršetak transakcije očekuje se u zadnjem kvartalu ove godine.

Atlantic Grupa u pogonu u Novoj Gradišci ostaje manjinski partner, a strateški brandovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu te ostaju u stopostotnom vlasništvu Atlantic Grupe.

Atlantic će nastaviti razvijati brend Multipower približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svojem okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfelja sportske prehrane. Ugovorna proizvodnja strateškog branda nastavlja se u suradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sa sportskom prehranom u Europi, kaže se u priopćenju Atlantica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene