Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kornatski izgred

Talijanski veleposlanik zahvalio vlastima RH na suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza zahvalio je u petak hrvatskim vlastima na suradnji koju su pokazali u vezi s izgredom koji se dogodio talijanskim turistima na Kornatima.

'Želim se zahvaliti hrvatskim vlastima, posebno Ministarstvu vanjskih poslova, Ministarstvu unutarnjih poslova i policiji na suradnji koju su pokazali od trenutka kad je dobivena vijest o napadu koji su pretrpjeli talijanski turisti', kazao je u pisanoj izjavio talijanski veleposlanik dodajući da su talijanski turisti, koji su napadnuti u Nacionalnom parku Telašćici, u četvrtak navečer svoje iskaze policiji, te da se sada očekuje konačni izvještaj. Veleposlanik je također istaknuo da 'turistima nije bila namjera kazneno prijaviti odgovorne već im je bilo stalo naglasiti ozbiljnost onoga što se dogodilo'.

Pročitajte i ovo Škola Drama u Beogradu Škola danima zataškavala slučaj prolivenog opasnog metala koji je pošpricao učenike Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

>> Strava na Kornatima: Goste pretukli i bacili u more

Prijateljske zemlje

'S talijanske strane mogu reći da izuzetno cijenimo izraze kojima je ministar turizma Bajs osudio događaj i isprike talijanskim turistima. Ovlašten sam reći da i izravno zainteresirani to izuzetno cijene', dodao je te istaknuo da pojedinačni slučaj ne može zasjeniti činjenicu da je i ove godine milijun talijanskih turista došlo ljetovati na hrvatsku obalu, gdje 'znaju da će im biti ukazano gostoprimstvo i prijateljstvo'. 'Radi se o istom snažnom prijateljstvu koje povezuje naše dvije zemlje u zajedničkom cilju omogućavanja Hrvatskoj da što prije uđe u Europsku uniju', zaključio je talijanski veleposlanik.

Velika pozornost talijanskih medija

Zadarska policija pokušava rasvijetliti izgred koji se dogodio u srijedu navečer na Kornatima s petero talijanskih turista, koji su izvijestili talijansku javnost da su brutalno pretučeni u restoranu 'Aquarius' unutar Parka prirode Telašćice u Maloj Proversi, uvali između kornatskog otoka Katina i Dugog otoka. Petero talijanskih turista navodno je pretučeno pošto su od osoblja zatražili račun za plaćenu večeru. Policija je obavila obavijesni razgovor s vlasnikom restorana 'Aquarius' Zoranom Ramovom. Nakon razgovora u policiji, on je zanijekao da je sudjelovao u tučnjavi. Policija je nakon do sada obavljene istrage utvrdila kako ima elemenata za prekršajne prijave protiv dvojice hrvatskih državljana zbog remećenja javnog reda i mira. Taj incident izazvao je veliku pozornost talijanskih medija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene