Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaokret prema održivosti

FOTO Zagreb dobio novu pješačku zonu, pogledajte kako izgleda: "Sve europske metropole idu u tom smjeru"

Pješačka zona u Staroj Vlaškoj
Pješačka zona u Staroj Vlaškoj Tomislav Tomašević/Facebook
Aktualno Galerija +0 Pješačka zona u Staroj Vlaškoj Galerija 1/1 >>
Danas od 9:30 do 17 sati je otvorenje pješačke zone u Staroj Vlaškoj, koje je prošli vikend odgođeno zbog kiše. Žardinjere i podlogu u međuvremenu je oslikao ulični umjetnik Chez 186.

Danas će ulični umjetnici uz pomoć djece iz obližnjih škola dodatno oslikavati podlogu pješačke zone u Staroj Vlaškoj, a na otvorenju će biti i bend, DJ kroz cijeli dan i sajam obrtnika.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ponosno je otvorio novu pješačku zonu na Svjetski dan zaštite okoliša. "Želimo što manje korištenja automobila u centru grada. Sve europske metropole idu u tom smjeru. U Zagrebu imamo jedno vozilo na dva stanovnika i taj trend se pogoršava", kazao je Tomašević te usporedio pješačku zonu s dnevnim boravkom.

 

Kako je i najavljeno, ova preobrazba je privremena. "Za trajnu preobrazbu ćemo raspisati javni urbanističko-hortikulturni natječaj.

Pročitajte i ovo Slika \'Suncokreti\' postala je dio pop-kulture, ali u različitim oblicima i ukras mnogih domova Velikan umjetnosti Vincent van Gogh: Suncokreti koji u sebi kriju sve njegove snove

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponos nacije Tko je bio, zna: Koja država Europe ima avione oslikane Štrumfovima i Tintinom?

U ulicu će biti postavljeno i 10 stolova i stolice, gdje će svatko moći sjesti i odmoriti. Žardinjere/klupe izrađene su od recikliranog betona, pa i time ova pješačka zona ukazuje na zaokret Zagreba prema održivosti i kružnoj ekonomiji", pohvalio se zagrebački gradonačelnik na svom Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene