Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trostruki splitski ubojica

Zavadlavu su zbog bratova duga stavili nož pod vrat: Mjesec dana prije krvavog pohoda vježbao je pucanje u metu

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav Foto: DNEVNIK.hr
Protiv Filipa Zavadlava podignuta je optužnica zbog tri kaznena djela, a osim materijalnih dokaza splitsko Županijsko državno odvjetništvo prikupilo je i iskaze svjedoka o događajima koji su doveli do trostrukog ubojstva u Splitu.

Trostrukog splitskog ubojicu Filipa Zavadlava DORH tereti za teško ubojstvo, dovođenje u opasnost života i imovine te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Suđenje Filipu Zavadlavu - 4 ponovljen postupak FOTO Novi show Filipa Zavadlava na sudu: "Pa ja ne znam pričati talijanski! Momci su nešto krivo shvatili"

Optužnicu je Županijsko državno odvjetništvo protiv Zavadlava podignulo nakon prikupljanja svih dokaza i iskaza svjedoka koji su tužitelju govorili o dugu ubojičina brata, javlja Slobodna Dalmacija. Navodilo se iznos od čak 25.000 kuna koji je Stanislav Zavadlav navodno dugovao za heroin.

Prijetili mu nožem

Jedan od svjedoka na sudu je ispričao i da je bio prisutan kada su dvojica muškaraca od oca Filipa Zavadlava došla tražiti ''ono što je Stane uzeo''.

Filip Zavadlav, piše Slobodna Dalmacija, rekao je dvojici svjedoka da su ga u rujnu presrela trojica muškaraca i prijetila mu nožem, a on to nije prijavio policiji. Jednom je svjedoku Zavadlav ispričao i da je jednom napadnut, pri čemu ga je netko udario iza uha, i od tada mu u glavi zuji i bubnja.

Osim problema s bratovim dugovima, neposredno ubojstva Zavadlava je ostavila djevojka koju je upoznao na Hvaru prošle godine. Riječ je o stjuardesi iz Srbije za koju je prijateljima Zavadlav govorio da će ga spasiti i da ga je impresionirala "ratničkim gardom", zbog čega se i on sam fotografirao s oružjem u ruci, piše Slobodna.

Vježbao pucanje mjesec dana prije ubojstava

Splitsko tužiteljstvo posjeduje i videosnimku iz prosinca prošle godine na kojoj se vidi kako Filip Zavadlav iz automatske puške vježba pucanje u metalnu bačvu koju je izrešetao s više hitaca.

Pronađena je i fotografija na kojoj se vidi da Zavadlav sjedi pokraj radnog stola na kojem se nalazi spremnik za automatsku pušku s više metaka.

Kako se utvrdilo, Zavadlav je nabavio vojnu automatsku pušku Kalašnjikov u rujnu prošle godine ilegalnim putem, a tužiteljstvo smatra da je već tada počeo vježbati gađanje, piše Slobodna Dalmacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene