Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Sparina, vrućina, ali i pljuskovi: "Ljetni" svibanj krije i jednu nemalu opasnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ljeto počinje tek za nešto manje od mjesec dana, vrijeme je pravo ljetno – sunčano, vruće i uz kraće lokalne pljuskove.

Svibanj završava pravim ljetnim vremenom, bit će sunčano, vruće uz 30-ak stupnjeva, a u kopnenim predjelima i sparno.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Osim osnovnih karakteristika ljeta, koje kalendarski tek treba nastupiti, do kraja svibnja bit će i lokalnih pljuskova, koje možemo očekivati već početkom, a osobito sredinom tjedna.

Osim rasta maksimalne temperature, rast će i minimalna, osobito na obali, gdje se nerijetko tijekom idućih noći živa neće spuštati ispod 20 stupnjeva.

Središnja Hrvatska

U ponedjeljak se očekuje pretežno sunčano vrijeme, rijetko gdje može pasti poneki pljusak i, ako padne, najizglednije je na karlovačkom području. Vjetar će biti slab, a temperatura gotovo 30 stupnjeva.

Slavonija

I u Slavoniji će biti sunčan dan. Vjetar i ovdje slab, a temperatura će ponegdje u najtoplijem dijelu dana prijeći i 30 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

Sunčano će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, ali i ovdje postoji mala mogućnost za pokoji pljusak, najvjerojatnije u Lici i unutrašnjosti Istre. Uz maestral i ovdje vruće, u gorju 26 ili 27 stupnjeva, a na moru i do 30.

Južni Jadran

Ljetno poslijepodne i na jugu, bit će sunčano i vruće uz 30-ak stupnjeva, malo olakšanja donosit će tek slab do umjeren maestral. 

More

Ovakvo je vrijeme idealno za kupanje i uživanje na plažama, a takve su i temperature mora. U nedjelju je u Splitu izmjereno visokih 25, drugdje samo koji stupanj manje.

UV indeks

S obzirom na to da će UV indeks idućih dana biti visok ili vrlo visok, upozorava se na oprez pri izlaganju suncu, osobito u najtoplijem dijelu dana.

Kopno tri dana

Idućih dana sunca neće nedostajati, ali bit će i nestabilno, pa će pljuskovi prema sredini tjedna ponovno biti češći. Temperatura će još malo porasti.

More tri dana

I na Jadranu će se zrak još malo zagrijati, noći će ostati oko 20, a danju će se mjeriti 30-ak stupnjeva. Bit će sunčano, uz malu mogućnost za ponekim pljuskom, uglavnom u zaleđu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene