Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad oporba zakaže

VIDEO Sigurno niste znali koliko je oporba (NE)aktivna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladini potezi, barem zasad, ne pokazuju vidljive rezultate. No, kad zakaže vlada, osim kritika, konstruktivne prijedloge mogla bi ponuditi i oporba. Tek jedan prijedlog zakona napisala je najveća oporbena stranka, ali ga je ubrzo povukla.

Da Vlada ide 'krivim smjerom', potvrdila je ocjena još jedne rejting agencije koja je iz svoje 'torbe' izvukla hrpu kritika. U 'zrcalu krize' ni oporba, kao da ne vidi svoju priliku.
'Najčešći smjer' za njih je kritiziranje vlasti.

Pročitajte i ovo Raspuštanje Sabora - 1 Ususret izborima Sabor se raspušta: Ovo su teme o kojima neće raspravljati Zastupnici oporbe u Saboru 14. ožujka Oporba sprema za izbore: "Na Dan žena saznali smo da se raspušta Sabor, vrijeme je da žene maknu HDZ s vlasti"

Najveća oporbena stranka HDZ, imala je konkretne prijedloge odmah nakon vijesti o padu rejtinga. U saborskim klupama najaktivniji HDSSB, uvjerava, kod vladajućih ništa ne prolazi. Monetarna politika ide svojim putem, fiskalna svojim, a izvršna vlast ne donosi jasne strategije. Nema jasne strategije u gospodarstvu', kazao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

>>
Oporba protiv novog sustava trošarina na aute: To je harač i porez na porez!

Onu poljoprivrednu, HDSSB ima. No, vladajući za nju, kažu, nemaju sluha.' Mislim da smo zaista vrlo dobre prijedloge davali, što niti sadašnji Jakovina, niti bivši Čobanković nije uzeo u razmatranje. E, zato nam ovako i ide', dodao je Šišljagić.

No, na dnevnom redu Sabora, oporbenih prijedloga zakona je malo.U nešto više od 13 mjeseci od kako su izabrani u sedmi saziv Sabora, svi prijedlozi zakona koje je uputila oporba stanu u jedan registrator.

U njemu je pak daleko najviše prijedloga Hrvatskih laburista. 'Dali smo petanaest zakonodavnih prijedloga, naravno da su svi odbijeni. Jedan, doduše, još čeka raspravu, a odnosi se na strategiju upravljanja državnom imovinom', kazao je Dragutin Lesar.

Pomoć oporbe, Vladi, očito nije potrebna. 'Oporbene stranke ovoj Vladi ne mogu pomoći jer oni uporno odbijaju sve prijedloge, ideje i sugestije koje se daju', kazao je Lesar.

A vladina politika zasad ima negativan rezultat. Rejting je pao,nezaposlenost porasla, a ulagača ni na vidiku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene